Yerel SEO Nedir?

Yerel işletme sahiplerine ilgilendiren ve aynı zamanda online pazarlama yapan kişileri ilgilendiren bir konu olan yerel SEO işlemlerinin yapılması önem arz eder. Belirli bir bölgede olan ve arama sonuçlarında öne çıkmak için yapılması gereken bir işlemdir. Local SEO, diğer SEO işlemleriyle karıştırılmamalıdır. Bu işlemde sonuçlar hızlı bir şekilde değişebilir. Bir internet siteniz varsa bu işlem sizin için uygun olabilir. İnternet ortamında varlığınızı oluşturmak için bu seçenek sizin için iyi olabilir. Özellikle internet sitesi açan kişiler SEO terimlerine sıklıkla maruz kalır. Bu konuda insanların devamlı olarak ürünlerinize ve hizmetlerinize rağbet göstermesini isteyebilirsiniz. Bunu yapabilmek için işe yerel olarak başlamak iyi bir seçenek olabilir. Yerel SEO olarak söylenen bu işlemle birlikte müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Kendi ürün ve hizmetlerinizi müşterilere sunabilirsiniz. Google üzerinde herhangi bir arama yapıldığı zaman üst sıralarda olan internet siteleri her zaman yerel SEO işlemlerini uygulamış olan sitelerdir. Arama motorlarında gözükmek ve üst sıralarda olmak için bu alanda geçerli bir işlemin yapılması gerekebilir.

Google My Business

Local SEO işlemleri için Google My Business kaydınızın olması gerekir. İşletmenizin kaydını bu bölüme yaparak işlemlerinizi halledebilirsiniz. Google My Business kaydını yaparken bu konuda SEO uyumlu olan içeriklerin yaratılmasına özen göstermeniz gerekir. İşletme için doğru kategorinin seçildiğinden emin olmanız gerekir. Ayrıca müşteriler arama yaptığı zaman direk olarak işletmeyle karşı karşıya kalabilmesi için yüksek çözünürlüklü kaliteli fotoğrafların yüklenmesi gerekir. Ayrıca bu bölümde sürekli olarak kullandığınız bir telefon numarasını eklemeniz iyi olacaktır. Google My Business sayesinde müşterilerden yorum alabilir ve arama motoru üzerinde puan toplayarak yükselme yaşayabilirsiniz. Kişilerin kayıt yaparken bazı hususlara dikkat etmesi gerekebilir.

  • Kayıt yaparken hesaba mümkün olduğu kadar fotoğraf yüklemesi yapınız. İşletme hesabının bu anlamda güzel ve görsellerle dolu olması için çalışmaların yapılması gerekir.
  • Google My Business kaydında mutlaka yerel telefon numarasını ekleyiniz.
  • Web sitesiyle uyumlu olan bir iş adresini eklemeyi unutmayınız.
  • İşletmenin açılış saatlerini ekleyin ve günlerini ekleyiniz.
  • Müşterilerden yorum almak için çalışmalar yapabilirsiniz.

Google My Business hesabını oluşturduktan sonra müşteri etkileşimini arttırmak için çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Bu konuda müşterilere çeşitli hediye ve kampanya sunacağınız garantisiyle yorum yaptırabilirsiniz. Müşterilerden güzel puan toplayabilir ve güzel yorumları bu şekilde alabilirsiniz.

Yerel SEO için Önemli Noktalar

Local SEO işlemlerinde web siteniz hakkında çeşitli yorumlar ve söylentiler dolaşırsa bu olumlu bir durum olabilir. Özellikle farklı internet sitelerinin sizden bahsetmesi arama motorları tarafından olumlu olarak algılanır. Bunu sağlayabilmek için işletmenin online rehberlere kaydetmek gerekir. Farklı internet sitelerinin sizden bahsetmesini sağlamak olumlu bir adımdır. Bu durum Google arama motorunda üst sıralara yükselmesini sağlayabilir. Müşterilerinizin görüşleri sizin içi her şeyden daha önemli olmalıdır. Local SEO işlemlerine olmazsa olmaz durumlar arasında yer alır. Sosyal medya hesapları üzerinden tüm müşterilere bu konuda hakkında yorumlarını sunmalarını sağlayabilirsiniz. Bu konu hakkında bir teşvik planı oluşturabilir ve yerel SEO için harekete geçebilirsiniz. İşletmeniz hakkında yapılan yorumları göstermek için kendi internet sayfanızda bu yorumları sergileyebilirsiniz. Bunu yaptığınız zaman diğer ziyaretçilerin işletme hakkında bilgi almasını sağlayabilirsiniz. Local SEO işlemlerinde diğer web sitelerinde varlığınızı gösterebilir ve müşteri yorumlarını sürekli olarak alabilirseniz başarılı olabilirsiniz. Bunun için yapılması gereken adımları yaparak işlemlere başlayabilirsiniz. Özellikle Google My Business kaydını doğru bir şekilde yapmak bu durumun ilk önemli adımıdır.

Local seo için https://www.ajansio.com.tr/ tıklayın.

  • Yorum Ekle