Uyuşukluktan Kurtulmanın Yolları

Sorumluluk sahibi olup olmamakla yakından ilişki içerisinde olan uyuşuk ruh hali birçok işin ertelenmesine, sürekli uyku istemeye, yorgunluk, stres gibi depresif hallere yol açar. Eğer bu durumun çok ciddi bir hal aldığı düşünülüyorsa profesyonel anlamda psikolojik destek alınması daha hızlı ve daha etkili çözümler elde edilmesini sağlar. Aksi halde günlük rutinlerde ufak tefek değişiklikler ile zamanla toparlanmak mümkün olur.

uyuşukluk

uyuşukluk

İş sahibi kişilerde bu tip problemler çok daha az yaşanır. Bunun sebebi belli bir sorumluluğu üstlenmenin kişide dinamik bir ruh halini harekete geçirmesidir. Dolayısıyla bir işi olmayan kişilerin dinamik bir düzene sahip olabilmesi ve sonuçların yeniden hüsran olmaması için bunu gerçekten istemesi gerekir.

Dinamik Bir Düzene Sahip Olabilmek İçin Yapılması Gerekenler

Sorumluluk bilincinin oluşmasındaki en temel özellik kontrol edildiğini düşünmektir. Bir işte kişiye sorumluluk katan durum, iş yapılmadığında sorunların açığa çıkma ihtimalidir. Dolayısıyla kişinin bu konuda teşvik edilmeye ihtiyacı olur. Yardımcı olabilecek biri yoksa eğer özgüveni yüksek tutmaya çalışarak olumlu düşünmek ve günlük olarak rutin işler benimsenmelidir.

uyuşukluğun nedenleri

uyuşukluğun nedenleri

Her sabah kalkınca yapılacak her işi tanımlamak, nasıl yapılacağını önceden kurgulamak gerekir. Hayal etmeden hiçbir eylem gerçekleşemeyeceği için önceden kurgulamak bilinen bir görevi yerine getirmek için atılması gereken ilk adımdır. Bu sistemi yatmadan önce erken kalkmak konusunda da kullanmak mümkündür. Yapılması gereken işlerin olduğunu ve erken kalkmak gerektiğine yeterince inanmak ve bunu yeterince istemek başarmaya yardımcı olur.

  • Yorum Ekle