Turunçgillerden Yüksek Kolesterol, Diyabet ve Kansere Karşı Koruma

Turunçgil meyveleri sadece göğüs kanseri riskinde % 10’luk bir azalma ile bağlantılı değil, özellikle portakal suyu tüketimi, çocuklukta lösemi üzerinde savunma etkisi sergiledi ve C vitamininin antioksidan etkisi inkar edilemez. Şimdi ise yüksek kolesterol, diyabet ve kansere karşı turunçgillerin çok önemli bir savunma silahı ele geçirildi.

trunçgil

trunçgil

Turunçgillerin Sırları Deşifre Ediliyor

Turunçgil kabuğu flavonoidleri (naringenin, naringin, tangeretin, hesperidin ve hespereti) her biri anti kanser etkisini gösteriyor. Ancak flavon Nobiletin yüksek antioksidan özellikleri ile göze çarpıyor. Turunçgil kabuklarında bulunan Nobiletin’in, yüksek kolesterole, şeker hastalığına karşı koruduğu ve kanser gelişimini baskıladığı ortaya çıktı.

Japonya’daki NARO Batı Bölgesi Tarım Araştırma Merkezi’nden araştırmacılar, Nobiletin’in doğal katil hücrelerinin aktivitesini arttırarak löseminin yayılmasını bastırdıklarını buldu. Ayrıca Tayvan Chung Shan Tıp Üniversitesi’nden yapılan bir araştırma, Nobiletin’in lösemi hücrelerinin üretimini inhibe ettiğini ortaya koydu. Diğer çalışmalar, turunçgillerden elde edilen Nobiletin maddesinin, bazı prostat, meme, karaciğer ve mide kanserlerinin gelişimini engelleyebildiğini gösteriyor.

trunçgil meyveler

trunçgil meyveler

Turunçgil Kabuğunun Tadını Çıkarın

Evet, keskin bir tadı olabilir, herkes sevmeyebilir, ancak sağlığınız için narenciye-turunçgil kabuğunu lezzetli gıdalara dönüştürüp tüketmeye bakın. Bir soyma bıçağı ile narenciye meyvelerinin ince renkli cildini çıkarın ve acı dış çeperini geride bırakın. Çorbalar, salatalar, tavuklar veya balıklara narenciye özütü ekleyin. Tüm kabuğu kullanmak isterseniz Faslıların yaptıkları gibi bütün halde limonları taze limon suyu ve tuzdan oluşan bir suda 4 hafta boyunca fermente edin. Salatalarda, kuskuslarda, balık yanında garnitür olarak ve her ne şekilde olursa olsun kullanın.

  • Yorum Ekle