Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Tüp mide ameliyatı mide küçültme operasyonudur. Midenin tüp görünümünde küçültülme işlemine tüp mide ameliyatı adı verilir. Günümüzde genellikle aşırı kilolu, obez olan kişilerin kilo kaybetmeleri için yapılıyor. Aşırı kilolu olan kişilerin kolay kilo veremem durumunda yapılan bu operasyon sonrasında kilo vermeye başlar ve istenen kiloya ulaşılabilir.

tüp mide

tüp mide

Tüp Mide Ameliyatının Sonrasında Neler Olur?

Tüp mide ameliyatı ile midenin büyük kenarının kesilip çıkarılması sonrasında hasta ameliyattan çıkarılır. Hasta ameliyatın ertesi gününde çekilecek olan grafiğinin akabinde normal bir durum görünüyor ise artık sıvı besinler alabilir.  Bu sıvı ile beslenme üç gün sürer. Hastada anormal bir durum görülmediği takdirde üçüncü gün artık evine gidebilir. Mide ameliyatı sonrasında 14 gün boyunca gene sıvı alımına devam edilerek katı gıda alımına başlanmaz. Sonrasında daha yumuşak besinler bir hafta boyunca alınır ve akabinde ise katı gıdalara geçilebilir.

tüp mide ameliyatı

tüp mide ameliyatı

Tüp Mide Ameliyatı ile Ne Kadar Kilo Kaybı Yaşanabilir?

Tüp mide ameliyatları aşırı kilolu olup, bu kilonun sağlığına olumsuz yönde etkilediği kişilere uygulanan bir operasyondur. Normal şartlarda yaklaşık olarak 80 kilo olması gereken bir kişi eğer 180 kilo geliyor ise bu normal bir kilo değildir. 180 kilo olarak tüp mide operasyonuna giren bir kişi bir buçuk yıl içinde kilo kaybı yaşarak, bir yıl buçuk sonunda yüz kiloya gelir.

  • Yorum Ekle