Tırnak Sararmasının Nedenleri Nelerdir?

Tırnak sararması belli sebeplerle oluşan bir durumdur. Tırnakların doğal ve düzgün görünümünü bozan bu problem genelde birçok kadının en çok yakındığı durumlardan bir tanesidir. Fakat tırnak sararmasına bitkisel ve doğal yöntemlerle önlemeniz mümkün olabilir.

tırnak sarartısı

tırnak sarartısı

Bu sayede siz de eski sağlıklı düzgün tırnaklarınıza tekrar kavuşabilirsiniz. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için tırnakta baş gösteren sararmanın sebeplerini ve bu sararmayı önlemek için ne gibi doğal yöntemler uygulayabileceğinize kısaca değindik. Mutlaka okumalısınız.

Tırnak Sararması Nasıl geçer?

Tırnak sararmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi kullanılan ojeler. Koyu renkte ojeler tırnakların sararmasına sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden bu tarz renk ojeleri tırnaklarda fazla bırakmalısınız. Çünkü tırnakların havasız kalmasına sağlıyorlar.

tırnak sararması

tırnak sararması

Bu da tırnakların sararmasına sebep oluyor. Yine sigara kullanımı da tırnak sararmasına sebebiyet verebilir. Hatta sigara dumanına maruz kalmak bile bir sebep olabilir. Tırnaklardaki sararmayı önlemek için diş macunu kullanabilirsiniz. Bu yöntem oldukça iyi sonuçlar verir. Bir başka yöntem ise tırnaklarınızı kısa bir şekilde kesip törpüyle sararmaları azaltmaya çalışmaktır. Ama diş macunu yöntemi sizlere ilk tavsiyemizdir. Mutlaka deneyin.

  • Yorum Ekle