Seo Açılımı Nedir?

SEO, arama motoru optimizasyonu olarak Türkçeye çevrilir. Fakat bu kavram biraz daha açılabilir. Son yıllarda hemen hemen bütün işletmeler internete taşınmıştır. İnternet sayesinde herhangi bir ürünün ya da işlemin pazarlaması yapılabiliyor ya da kendi işlerinizi başka insanlara sunabiliyorsunuz. Bu dünyadaki tanınmışlığınız arttığında gelirleriniz de bir o kadar artıyor. İnternetin bu faydalarından verimli bir şekilde yararlanabilmek adına sektörler içerisinde rekabetler ortaya çıkıyor. Arama motorlarında üst sıralarda yer alan internet sitelerinin trafikleri artıyor. Böylece yarışta bir adım öne geçmiş oluyorlar.

SEO uyumlu internet siteleri oluşturabilmeniz içinse bazı kurallara uymanız gerekiyor. Bu taktikler sizin arama motorlarındaki sıralamanızı yükseltiyor.

SEO Uyumu Nasıl Sağlanır?

Anahtar Kelime Kullanımı

Öncelikle anahtar kelime kullanımına çok dikkat etmeniz gerekir. Arama motorları sizleri kullandığınız anahtar kelimelere göre sıralar. Bu kelimelere dikkatlice karar verilmeli. Anahtar kelimeleriniz içeriğinizle bağlantılı ve kapsamlı kelimeler olmalı. Okuyucuya ana fikri iletebilmelisiniz. Bu kelimelere karar verdikten sonra, kelimeleri kullanacağınız yerleri seçmelisiniz.

Anahtar kelimeleri her yerde kullanmanız tavsiye edilir. Daha açık olmak gerekirse, bütün içeriğe serpiştirilmiş olmalılar. Başlıklarda, sayfa URL’sinde, resim açıklamalarında, kullanacağınız metnin belirli bölümlerinde bu kelimeleri kullanmalısınız. Fakat burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta oluşur. Anahtar kelimeler, sadece sık kullanılmış olsun diye, anlamsız ve gereksiz yerlerde kullanılırsa okuyucunuz bunu fark eder. Fark ettikten sonra ise içeriği okumak artık okuyucuya zevk vermekten çıkar. Bu durum da okuyucularınızın sayfanızı terk etmesiyle sonuçlanabilir.

Seo

Kaliteli İçerik

Bunun dışında kaliteli içeriğe önem verilmelidir. Sayfanız sürekli güncellenmiş ve güçlü içeriklere sahip olursa, okuyucularınız tekrar tekrar internet sitenizi ziyaret edecektir. Ziyaretlerin artması ise sizi arama optimizasyonlarında daima güçlü tutar.

Resim Kullanımı

SEO uyumlu içerikler oluşturmak için kullanılan resimler de dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Resimler ilgi çekiciliğinizi artıracak öğelerdir. Bu yüzden orijinal ve dikkat çekici olmalıdırlar. Bir internet sitesinde yer alan resim, herhangi bir kullanıcı tarafından çok rahat bulunabilecek, ya da bir kullanıcının günlük hayatında sıkça karşısına çıkabilecek bir resimse, sayfanın güvenilirliği ve çekiciliği bundan negatif olarak etkilenir.

İlgi çekici ve daha önce kullanılmamış resimlere sahip olmak için bazı internet sitelerinden yararlanabilirsiniz. Bu internet siteleri kullanıcılarına orijinal ve daha önce kullanılmamış resimlerin satışlarını yapıyor. Böylece özgün resimlere sahip olabiliyorsunuz.

Yukarıda verilen başlangıç adımlarını dikkatlice uyguladıktan sonra SEO uyumu taktiklerinin daha fazlasını araştırma aşamasına geçebilirsiniz. Diğer aşamalarda daha karışık ve daha dikkatli olmanız gereken adımlarla karşılaşacaksınız. Bu yüzden temel adımları çok sağlam bir şekilde atmış olmanız gerekir. Çünkü örneğin, sağlıklı karar verilmiş bir anahtar kelimeniz yoksa diğer adımlarda bunun sıkıntısını yaşayabilirsiniz. Fakat yine de yukarıda verilen adımlar sizlere basit görünmemeli. Bu adımlar sadece diğer adımlara geçmenizi sağlamayacak, aynı zamanda normalde olan sayfa trafiğinizi de artırmaya oldukça yardımcı olacaktır.

  • Yorum Ekle