Saça Parlaklık Veren Maskeler

Özellikle kadınların, saçları için ne kadar çok uğraştıklarını biliriz. Saçlarına ne kadar özendiklerini, sağlıklı ve parlak görünen saçlara sahip olmak için neler yaptıklarını biliriz. Peki evde yapılabilecek, saçlara parlaklık veren maskeler var mıdır?

parlak saç

parlak saç

Saçları Parlatan Maskeler

  • Yumurta, saç maskelerinde kullanılan demirbaş malzemelerden biri. Saç besleyici özelliği olan yumurta, dökülmelere iyi gelebileceği gibi aynı zamanda da saçlarınızı canlandırır. Saçlarınızın daha parlak olmasını istiyorsanız, yumurta sarısından mutlaka faydalanın. Yumurta sarısını zeytinyağı ile karıştırarak saç diplerinden uçlarına kadar masaj yapın. 10 dakika bekletip yıkayın. Farkı göreceksiniz.
  • Bal da saçları yumuşatma ve parlatma özelliği ile bilinen, bu nedenle de saç maskelerinde kullanılan önemli besinlerden biri. Ballı karışımlar kullandığınız zaman saçlarınızın ipek gibi yumuşacık olduğunu hissedeceksiniz. Üstelik vereceği pırıltı da cabası 😉 Bu karışımı da yine bir miktar bal ve zeytinyağı ile oluşturabilir, kökten uca doğru saçlarınıza yedirebilirsiniz.
saç bakımı

saç bakımı

  • Aloe veranın da saç ve cilt bakımında kullanıldığını herkes bilir. Özellikle saçlarınız çok kuru ve cansızsa; aloe vera ile bal karışımını kullanabilirsiniz. Bu hem saçlarınıza nem katarak kuruluğu alacak, hem de saçlarınıza pırıltı verip canlandıracaktır. Eşit miktarlarda karıştırarak saçlarınıza uyguladıktan 10-15 dakika sonra yıkayabilirsiniz.
  • Elma sirkesinin parlaklık verme özelliği de vardır. Duştan sonra, saçlarınızı son durulayacağınız suya biraz elma sirkesi karıştırın. Saçlarınızın parladığını göreceksiniz.

Her konuda olduğu gibi, saç maskeleri konusunda da düzenlilik önemli. Haftada bir kez veya iki haftada bir kez olacak şekilde, bu maskelerden birini düzenli olarak uygularsanız; sonuçları görebilirsiniz.

  • Yorum Ekle