Kuru Ciltler için En Kolay Maske

Kuru cildiniz var ve evde doğal karışımlar ile maske yapmak istiyor olabilirsiniz. Evde yapılan doğal kuru cilt maskeleri için genellikle evde olmayan ve kolay kolay bulunmayan malzemeler kullanırlar. Dolayısı ile bu da kişiyi yapmaktan alıkoyar ve kişi yine fabrikasyon olan ve aşırı pahalı olan kremlere yönelmek zorunda kalır. Oysa düşük maliyetli ve gerçekten her ev de olan malzemeler ile kuru ciltlere iyi gelecek bir maske yapılabilir.

Kolayca Evde Yapılan Cilt Maskesi

Bir adet yumurta akı

Bir tatlı kaşığı bal

Bir tatlı kaşığı süt

cilt lekesi

Evet sadece bu 3 ürün ile kuru ciltlerinizi nemlendirebilecek ve günlük bakımınızı yapabileceksiniz. Tüm malzemeleri karıştırınız ve yaklaşık bir 15 dakika bekleyiniz. Daha sonra tekrar karıştırarak hazır hale getirdiğiniz bu karışımı yüz bölgenize ve isterseniz dekolte kısmınıza sürebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayınız ve hafifçe kurutunuz. Sonrasında ise eğer var ise bir tonik ile yüz temizlemenizi derinlemesine yapabilirsiniz.

Masaj Yaparak Cilde Yedirme

İşte sizlere gerçekten evde yapılabilecek ve çok kola çok ucuz maliyetler ile otaya çıkarabileceğiniz kuru cilt maskesi. Elbette bunu her gün uygulayabilirsiniz ama taze olarak yapıp kullanmaya özen gösteriniz. Dilerseniz sabah ya da gece yatarken sürüp bekletip sonra yıkayıp devam edebilirsiniz. Sürme aşamasında masaj yaparak iyice yedirdiğinize emin olunuz Aksi halde hemen uygulanıp hemen yıkanan hiçbir kremin ve maskenin faydası olmuyor olacak.

  • Yorum Ekle