Küçük Mutfaklara Pratik Öneriler

Mutfaklar hanımların günlerin büyük bölümünün geçtiği alanlardır. Bu alanların kullanışlı ve refah olması son derece önemli olup bazı mutfaklar son derece dar bir alana sahip oldukları ve genişletilme ihtimalinin bulunmaması sebebi ile sıkıntı yaratabiliyor. Küçük ve dar olan mutfaklarda yapılacak olan küçük dokunuşlar ile daha ferah ya da daha işlevsel alanlara dönüştürmeniz mümkün. Peki, bunu nasıl yapabiliriz?

mutfak

mutfak

Küçük ve Dar Mutfak İçin Yapılacak Olan Değişimler

Küçük ve dar alana sahip olan mutfakları daha ferah ya da neşeli ya da daha şık ve işlevsel hale getirmek için belli detaylara dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle ihtiyaç duyduğunuz şeylere odaklanın. Saklama dolapları az ise boş bir duvara konumlandıracağınız raf ile bazı eşyalarınızı buraya konumlandırarak yer açmanız mümkün.

Renk mutfak için son derece önemlidir. Özellikle küçük ve dar alana sahip olan mutfak da renk seçiminin koyu olması daha basık bir hava yaratarak daha sıkıcı bir ortama sebep olacaktır.

mutfak dekoru

mutfak dekoru

Renk seçiminin yanı sıra aydınlatma da oldukça önemli olup ideal bir aydınlatmanın olmaması da hem sıkıcı bir alan yaratırken hem de işlerinizi yapmanızı zorlaştıracaktır. Bunun için led şeritlerde faydalanarak ekstra aydınlatma alanı yaratabilirsiniz.

Perde seçiminde stor tercih etmeniz daha kullanışlı bir seçim olup özellikle zebra desene sahip olan modeller daha geniş alan hissi yakalamanıza yardımcı olacaktır.

  • Yorum Ekle