Kastamonu Ziyaretinde Görülmesi Gereken Yerler

Batı Karadeniz’in yemyeşil doğasında yer alan Kastamonu’ya yapacağınız ziyarette görmenden dönmemeniz gereken yerler vardır.  Türkiye’nin eşsiz doğasına sahip olan Kastamonu ziyaretinde görülmesi gereken yerlerin en başında kentin simgesi olan Kastamonu saat kulesi gelir. Yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı olan saat kulesinin ardından görülmesi gereken bir diğer yerde Kastamonu kalesidir.

Kastamonu

Kastamonu

Kastamonu Kalesi, 30 ila 50 metre genişlikte 155 metre yükseklikte olup çok eski geçmişe sahiptir.  Kastamonu ve ülke tarihi için önemli bir yer olan kale, kesinlikle görülmesi gereken yerdir.  Ilgaz dağları ve şelalesi ile ünlü Kastamonu’da görülmesi gereken turistik mekanlardan birisi de manzarası ile meşhur daday kasabasıdır.

Küre ve Ilgaz Milli Parklarını Görmelisiniz

Etli ekmeği meşhur olan Daday, doğa sever insanların görmesi gereken cennet bir ülkedir. Turistik mekanlardan birisi de tarihi ve kültürel özellikleri bulunan Pınarbaşı bölgesidir. Roma ve Bizans dönemine ait tarihi yerleşim yerlerinin bulunduğu Pınarbaşı’nda bulunan ve görülmesi gereken yerler içerisinde Valla kanyonu, Ilgarini kanyonu, horma kanyonu, Ilıca şelalesi Pınarbaşı ziyaretinde karşılaşacağınız önemli turistik yerler olup, yerli ve yabancı birçok turistin treking yapmak için tercih ettiği önemli bölgedir.

kastamonu gezisi

Kastamonu gezisi

Sarımsağı ile meşhur olan Taşköprü ilçesini görmeden gelmemeniz gereken yerleşim yeri olup son derece nezih ve temiz bir ilçedir. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin yer aldığı Kastamonu’da Küre ve Ilgaz Milli parkı, Gideros koyu görülmesi gereken yerlerdir.

  • Yorum Ekle