Kadınlarda Obsesif Kişilik Tipi

Çok aynnücıdırlar. Her şeyi en ince detayına kadar anlatma eğilimindedirler. Aşırı derecede saygılı ve düzgün konuşurlar. Çok nazik, hatta ölçüyü kaçırır biçimde kibardırlar. Bunun sebebi, içlerindeki kabalık dürtüsüyle mücadele etmeleridir.

kadın

kadın

Obsesif kişilik tipindeki insanlar, titiz, tertipli ve düzenlidirler. Fakat konuşulduğu zaman esnek değil, katıdırlar. Mükemmelliyetçi, teferruatçıdırlar. Kararsızlıkları çok fazladır ve bu yüzden erteleme eğilimleri vardır. Kılı kırk yaran kişilerdir. Kolay kolay beğenmezler. Sorumluluk ve hak duygulan gelişmiştir. Meselâ bu özellikleri taşıyan hâkim, bir dosyayı saatlerce inceleyebilir ve çok adil olur. O sebeple yaptıklan en ufak bir haksızlıkta vicdanları sızlar. İhtiraslıdırlar, hedefleri vardır ve beklentileri yüksektir. Bu tipler çok iyi ikinci bir dişi olurlar. Çünkü birinci kişi oldukları zaman, çalıştıklan insanlara kan kustururlar. Çok çalışırlar ve yanlarındaki insanları ayrıntıya boğarlar. Cimridirler, eski eşyaları kolay kolay atamazlar.

Evhamlı ve kuruntuludurlar. Aksidirler ve “hayır” demeye yatkındırlar. Bir şey konuşulduğu zaman önce reddedip, ardındankabul etme eğilimindedirler.

kadınlar

kadınlar

Kadınlarda Sadomazoşist Kişilik Tipi

Erkeklere oranla kadınlarda daha sık karşılaşılan bir kişilik tipidir. Ezilerek, fazla baskıyla büyütülen kadınlarda çok görülen bir durumdur. Sadomazoşist insanlar: karşılarındaki kişiye eziyet çektirmekten zevk alırlar. Öyle ki acı çekerler, ama çıkış yolu aramazlar. Hatta acıya çanak tutarlar. Böylece ilgi ve sevgi açlıklarını gidermiş olurlar. Kendilerine hakaret ettirir, küçük düşürtürler. Bunları yapması için karşı tarafa zemin hazırlar ve onu harekete geçirip, suçlu konumuna düşürürler. Bu da sadomazoşist tipteki insanlaraözel bir zevk verir.

  • Yorum Ekle