Her Eve Uygun Bahçe Düzenleme Fikirleri

Bahçe düzenleme fikirleri ile özellikle yaz aylarının tadını çıkarmak için bahçeleri güzel ve rahatlatıcı yaşam alanlarına çevirmek mümkün. Zevke göre yapılacak olan oturma alanları, yeşil alanlar ve dekoratif bahçe süslemeleri ile şahane bahçeler yaratılabilir. Daha çok dinlenme ve hoş vakit geçirmek için kullanılacağından görselliğin yanı sıra konfor ve kullanışlılığın da ön plana çıktığı bahçe düzenleme fikirleri olmalıdır. Bunun için profosyonel destek alınabileceği gibi herkesin tasarlayabileceği, daha ekonomik olacak malzemelerle de istenilen bahçe yapılabilir. Her evde uygulanabilecek ve kolayca yapılabilecek bahçe düzenlemelerinin bazılarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Zeminlerin Vazgeçilmezi Çimenler

Yemyeşil bir bahçesi olsun isteyenler bahçelerini çimlendirip, onlara istediği şekli verebilirler. Planlanan dekorasyona göre dikdörtgen, kare, daire gibi şekillerde tasarlayabilirler.

Çiçeklendirme

Bahçe tasarımı denilince olmazsa olmazlardan biri rengarenk çiçeklerdir. Alanın büyüklüğüne göre basit yöntemlerle çiçekleri sergilemek mümkün. Çiçeklendirmede etrafda bulunabilecek lastikler renkli ve dekoratif bir hale getirilerek kullanılabileceği gibi, yaşlı kütükler de içleri çiçek dikilebilecek şekilde oyularak değerlendirilebilir. Ayrıca çevrede bulunabilecek ahşap malzemelerle kasa gibi değişik tasarımlar yaparak, şık çiçeklikler yapılabilir. Eğer bahçe geniş bir alanı kaplıyorsa bahçe düzenleme fikirleri arasına ağaçlandırmayı da eklemek uygun olur. Hem gölgelik alan sağlanmış olur, hem de salıncak, ışıklandırma gibi dekorasyon tasarımlarında kullanılabilir.

Keyifli Oturma Alanları

Bahçede oturma alanları oluşturulurken bahçenin konumu, büyüklüğü ve tercihler göz önünde bulundurulmalıdır. Modern bir görüntü isteyenler alanın genişliğine göre L şeklinde koltuklar ya da oturma takımlarının yanında kanepeler ve dekoratif sandalyeler tercih edebilirler. Doğal malzemelerle bahçe dekorasyonu yapmak isteyenler ise ahşap malzemelerle oturmak için kanepeler, kasalar yaparak istedikleri şekilde renklendirebilirler. Ayrıca bu şekilde ahşap malzemeler ya da tuğla gibi malzemeler kullanılarak yapılacak değişik sehpalar da oturma alanlarına farklı bir hava katabilir.

Bahçeyi Güzelleştirecek Aksesuarlar

Yaratılmak istenen ortama göre bahçe süslemesinde mum, şamdan, gaz lambası gibi aksesuarlar tercih edilebileceği gibi bulunabilecek malzemelerle de bahçe renklendirilebilir. Örneğin renkli şişeler başaşağı dizilerek bahçe kenarlıkları oluşturulabilir ya da çakıl taşları boyanarak renkli yürüme yolları yapılabilir. Ayrıca kendileri tasarım yapmak isteyenler bunlar gibi fazlaca arttırılabilecek, her türlü malzemeden oluşturulabilecek, ilginç bahçe düzenleme fikirleri bulabilirler.

  • Yorum Ekle