Fenoksietanol Nedir? Cilt İçin Faydaları ve Yan Etkileri

Fenoksietanol, cilt bakımında kullanılan en popüler koruyucu olmayabilir fakat zamanla en çok bilinenlerden birisi haline geliyor. Son zamanlarda “paraben içermeyen” maddelerin sürekli olarak artan popülaritesini fark etmiş olabilirsiniz ve bu tür ürünlerin etiketlerini incelediyseniz, fenoksietanol (phenoxyethanol) diye isimlendirilen bir bileşenin mevcut olduğunu da görmüşsünüzdür. Şimdi “phenoxyethanol nedir, cilt için faydaları ve yan etkileri nelerdir?” bu sorulara cevap verelim.

Phenoxyethanol Nedir?

Cilt bakımında fenoksietanol koruyucu olarak kullanılır. Cilt bakımında kullanılan fenoksietanol türü sentetik olmasına rağmen (“doğayla özdeş” olarak bilinir), doğal versiyonu tam olarak taklit eder), fenoksietanol aslında doğada, özellikle yeşil çay ve hindibada bulunur. Maya, küf ve bakterilerin gelişmemesini ve nihayetinde cildinize bulaşmamasını sağlar.

Cilt Bakım Ürünlerinde Fenoksietanolün Faydaları

Antimikrobiyal Özellikleri Vardır

Cilt bakım ürünleri su, organik ve inorganik bileşikleri nedeniyle mikropların birikmesine neden olabilir. Fenoksietanolün yardımcı olduğu yer burasıdır. Bakteri, maya ve küf gibi farklı mikropların büyümesini engellediği bilinmektedir. Bakteri ve maya replikasyonunu keser.

Ürünlerin Bozulmasını Önler

Fenoksietanol, cilt bakım ürünlerinde kullanılan diğer koruyucularla uyumludur. Bileşenlerinin ayrılmasını veya parçalanmasını engeller.

Ürünlerin Raf Ömrünü Artırır

Bir koruyucu olarak fenoksietanol, ürünlerin raf ömrünü uzatır. Stabilize edici ve antimikrobiyal özellikleri ürünlerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Kararlı Bir Koruyucudur

Fenoksietanol hava, su veya diğer bileşiklerle reaksiyona girmez. Kararlı bir koruyucudur ve ürün kalitesini de korur.

Fenoksietanolün cilt için belirli bir faydası bulunmamakla birlikte, bu avantajları cilt bakım ürünlerine sunmaktadır. Bununla birlikte, kişinin cildi üzerinde bazı olumsuz etkileri olabilir. Fenoksietanol içeren ürünleri kullanmadan önce bunlara karşı dikkatli olmak isteyebilirsiniz.

Fenoksietanolün Cilt Üzerindeki Yan Etkileri

Fenoksietanol maksimum %1 konsantrasyona kadar tüm çocuklar ve yetişkinler için güvenlidir. Fenoksietanol kozmetik ürünlerde serbest kullanımına rağmen nadiren alerjik reaksiyonlara neden olur. En çok tolere edilen koruyuculardan biri olduğu söylenir.

Çok yüksek fenoksietanol konsantrasyonları (200 kattan fazla) ters sistemik reaksiyonlara yol açabilir:

  • Ciltte tahriş
  • Kurdeşen ve döküntü
  • Egzama
  • Alerjik durumlar ve ters reaksiyon

Phenoxyethanol ve Phenoxyethanol analizi hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.analizistek.com/phenoxyethanol-fenoksietanol-analizi linki ziyaret edebilirsiniz.

  • Yorum Ekle