Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonu kişinin kendi beğenileri ve zevki konusunda bilgi veren önemli uygulamalardır. Dekorasyon uygulamaları arasından beğeninize hitap eden stilleri ev dekorasyonunuz içinde kullanabilirsiniz. Avangart, country, retro, rustik gibi birçok dekorasyon stilinden ilham alarak evinizi en ideal şekilde dekore etmenin avantajını elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra dekorasyon uygulamaları ile ilgili olarak uzman desteğini de almanız mümkün.

Ev Dekorasyon Uygulamasında Geçiş Alanının Önemi

Ev dekorasyonunuzun gerçekleştirilmesi aşamasında eğer odalar arasında farklı dekorasyon stillerini tercih ediyorsanız hol ya da antre olarak ifade edilen geçiş alanının da buna göre dekore edilmesi gerekir. Ani bir geçiş hoş bir etki kazandırmayacağı için geçişin bu anlamda uyumlu olan ton ve dekorasyon objeleri ile sunulması önemlidir.

Ev dekorasyonunda odalarda farklı dekorasyon stillerinin yanı sıra birbiri ile uyum sağlayan seçimlere yer açmanız durumunda ise geçiş alanında gene aynı detayı sürdürmeniz önemlidir.

Ev dekorasyonu

Ev Dekorasyonunu Uygulamasında Uyum

Ev dekorasyonunuzu gerçekleştirilen genel olarak renk uyumlarına önem vermeniz son derece önem taşımaktadır. Odaları tek tek ele alarak buna göre uygulamayı tamamlayabilirsiniz. Oturma odası, salon, yatak odalarının tamamında ise mutlaka üç renk uygulamasında yer açmanız gerekir. Bu daha etkili bir uygulamanın hayata geçmesini sağlarken gözü yormayan ve daha hoş dekore edilmiş bir alana sahip olunması için tavsiye edilir.

Üç renk uygulamasında ana renk belirlemesi yapılır. Ana renk içinde uyum sağlayacak olan renkler belirlenir. Ana renk sonrasında en çok kullanılacak renk ve daha az kullanılacak olan renk belirlemesi ile beraber dekorasyon temalarına geçilir. Bu aşama da sarı hakimiyetine sahip olan bir oda düşünüyorsanız sonrasında beyaz ve onun sonrasında yeşil renge yer verebilirsiniz. Sarı koltuk ve sarı perdeler düşlediğinizde beyaz halı, beyazlı sarılı yastıklar, beyaz mobilya kullanımına yer açarken yeşilli ise canlı ya da yapay çiçeklerde, küçük aksesuarlarda kullanarak dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Ev Dekorasyonu Uygulamalarında Başlangıç Nereden Yapılmalı?

Dekorasyon uygulamalarının tamamında öncelik olarak hangi stil uygulamanın yapılacağına karar verilmesi gerekir. Dekorasyon stilleri arasından en yakın olan tercihin yapılması sonrasında mobilyanın da ne tarz alınacağı belirlenmiş olur. Mobilyanın sadece stili değil aynı zamanda rengi de önemlidir. Bu aşamada ise uygulama içinde ana renk ve diğer renk seçimlerinin belirlenmesi gerekir. Böylelikle dekorasyon uygulamanızın büyük kısmı tamamlanmış olur.

Uygulama içinde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise uygulamanın yapılacağı odanın genişliği ile mobilyaların genişliğidir. İstediğiniz uyumun elde edilmesi aşamasında üst üste yığılmış gibi duran mobilya ve eşyalar hoş etki yaratmaz. Aynı zamanda karmaşaya da sebep olur. Bu neden ile ebatlara önem verilmesi oldukça önem taşır.

Dekorasyon stilinizin hayata geçirilmesi aşamasında bunların yanı sıra aşırı aksesuar kullanımında dikkatin dağılmasına sebep olması ve dekorasyonun akışını engellemesi nedeniyle tercih edilmez.

  • Yorum Ekle