Etkili Saç Çıkarma Yöntemleri

Saç insanın dış görünüşünün en önemli parçalarından biridir. Bazen saç sağlık sorunlarından bazen de nedeni bilinmeden dökülmektedir. Saç çıkarma yöntemlerini uygulamadan önce herhangi bir sağlık sorununuzun olmadığından emin olun. Kansızlık ve vitamin eksikliği olan kişilerde saç dökülmesi sorununu sık sık yaşamaktadır. Öncelikle böyle sağlık problemi varsa tedavi olarak bu sorunu ortadan kaldırmak daha doğru olur.

Saçı dökülen ya da saçı az olanların en merak ettiği etkili bir şekilde saç çıkarma işlemidir. Sağlıklı ve gür saçlara sahip olabilmek için pek çok yöntem vardır. Bu yöntemler saç çıkarma konusunda oldukça etkilidir.

Etkili Saç Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

1- Soğan: Çok eskilerden beri saç çıkarma yöntemleri arasında kullanılır. Bir adet soğanı soyup suyunu sıkın. Elde ettiğiniz soğan suyuna bal ekleyip karıştırın. Saç derinize masaj yaparak uyguladıktan sonra 1 saat bekleyin ve yıkayın. Etkisi kısa bir süre sonra ortaya çıkar.
2- Sarımsak: Sarımsak saç çıkarmada etkili olduğu kadar var olan saçların dökülmesini önlemektedir. Sarımsağın en önemli özelliği kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Böylelikle yeni saçların çıkmasını sağlar. Sarımsağın suyu ile zeytinyağını karıştırıp haftada bir kez saç derisine uygulayarak hızlı ve etkili sonuç alınabilir.
3- Sinameki: Saç çıkarma konusunda çok etkili bir bitkidir. Sinameki otunu suda kaynatıp süzdükten sonra saç diplerine sonra uygulayın. 2 saat saçta bekledikten sonra durulama işlemi yapılabilir. İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde etili bir şekilde sonuç alınır.
4- Hindistan cevizi yağı: Her gün bir kaşık tüketirseniz saç dipleri oldukça güçlenir.
5- Karanfil: Karanfili suda kaynatarak suyu saç diplerine uygulamak saç çıkarmada etkili bir yöntemdir. Saça uygulayıp 1 saat bekleyin sonrasında durulayın.
6- Isırgan otu yağı: Isırgan otu yağı saç köklerini uyaran bir yağdır. Bu nedenle saç çıkarma konusunda etkisi büyüktür. ısırgan otu yağını saç diplerine uygulayıp bir kaç saat bekletip durulanır.
7- Etkili bir şekilde saç çıkarma yöntemlerinin arasında yeterli ve iyi şekilde beslenmek de önemlidir. Ayrıca saçı döken en büyük faktör strestir. Mümkün olduğu kadar stresten uzak durmak gerekiyor.

  • Yorum Ekle