Erkekler Neden Sürekli Yalan Söyler?

Pembe yalanlar, beyaz yalanlar, küçük yalanlar hemen hemen her gün duyduğumuz tabirler. Hepimiz bazı ufak yalanlar söyleriz. Fakat erkeklerin ilişkilerinde daha sık olarak yalanlara başvurduğu kanıtlanmış bir araştırma. Erkekler daha sık yalan söylemelerinin hayatlarını daha kolaylaştırdığını söylese de bu yalanlar ileri boyutlara kadar giderek oldukça sıkıntılı olayların yaşanmasına sebep oluyor.

erkekler neden yalan söyler

erkekler neden yalan söyler

Erkekler Kadınların Triplerinden Sıkılıyorlar

Erkeklerin yalana başvurmalarındaki en büyük sebep kadınların tripleri. Bu triplerin hayatlarını oldukça sıkıntıya soktuklarını ve bu durum ile uğraşmaktan hoşnut olmadıkları için sık sık yalana başvurduklarını belirtiyorlar. Çoğu zaman abartılacak bir şey yapmadıkları halde oldukça büyük tepkiler ile karşılaştıkları için bir dahaki sefere ufak yalanlar söyleyerek bu krizi en basit şekilde atlattıklarını dile getiriyorlar.

Erkeklerin yalan söylemelerindeki bir sebep ise karşı cinsi etkilemeye çalışmak.  Karşı cinsin hoşuna gideceğini düşündükleri fakat kendilerinde olmayan özellikleri ya da yaşamadıkları bazı olayları yaşamış gibi anlatarak kendilerini oldukların farklı göstermeye çalışıyor.

erkekler ve yalan

erkekler ve yalan

Çoğu kadın bu durumu anlıyor fakat erkekler yine de bu huylarından vazgeçmiyor. İlişkinin ileriki dönemlerinde oldukça büyük sorunlara da sebep olabilecek olan bu yalanlar beyaz yalan olmaktan çıkabiliyor.

Erkekler bir ilişkiyi bitirmekte ya da bir kadını reddetmekte oldukça zorlanırlar. Bu sebeple de bazı yalanlar söyleyerek kadınları geçiştirirler. Bazı durumlarda akıllarına gelen ilk yalanı söyleyerek bulundukları durumdan kolayca kurtulmayı tercih ediyorlar. Bazı erkekler ise kadınların söylediklerine güvenmedikleri için sık sık yalana başvuruyor.

  • Yorum Ekle