Duygusal Zekânızın Yüksek Olduğunu Belirten İşaretler

Duygusal zekâya sahip olmak oldukça önemli olup hayta daha başarılı olmaya ve insanlar ile olan iletişim sonucunda daha çok çevre edinmeyi de sağlar. Peki, duygusal zekânızın yüksek olduğunu nasıl anlarsınız? Duygusal zekânızın aslında yüksek olduğunu belirten bazı işaretler bulunuyor. Aşağıda bulunan detaylara sahip iseniz duygusal zekânız oldukça yüksektir.

duygusal

duygusal

1.Kolay kin duymayan ve öfkelenmeyen birisi misiniz?

Duygusal bir zekâya sahip iseniz duygularınızı kontrol altına alabilen bir yapınız var demektir. Buda kolay öfkelenmemek, böyle durumlarda kendinizi daha iyi ifade etmeye çalışarak durumu idare etmek anlamına geliyor.

2.Zayıf ve de güçlü olan yanlarınızın farkında mısınız?

Duygusal zekâya sahip olan kişiler kendi benlikleri ile barışık oldukları için hem zayıf hem de güçlü yanlarını iyi bilerek buna göre hareket ederler.

duygusal zeka

duygusal zeka

3.Diğer kişilerin düşüncelerini ve hayatlarını merak ediyor musunuz?

Duygusal zekâ sadece kendi benliği değil başka yaşamları da merak eden bir yapıdadır. Onların hayatları ve düşüncelerine önem verirler.

4.İyi bir konuşmacı olduğunuzu söyleyebilir misiniz?

Duygusal zekâ sahibi olan insanlar iyi bir konuşmacı olur ve kelime hazineleri başkalarına göre daha fazladır.

5.Hayatı ve insanları olduğu gibi kabul edebiliyor musunuz?

Duygu kontrolü yapabilen duygusal zekâsı yüksek olan kişiler sakin olmanın yanı sıra pozitif bir yapıya sahiptirler. Başına gelenleri her daim farklı bir penceren bakarak tanımlarlar.

  • Yorum Ekle