Düğün Mekanına Uygun Gelinlik Seçimi

Gelinlik seçimi yaparken önemli olan husus gelinliğin ve mekanın bir uyum içerisinde olmasıdır. Bu nedenle, düğününüzü yapmak istediğiniz yere karar verdikten sonra düğün mekanına uygun gelinlik seçimi yapılmalıdır.

Otel Düğünü için Gelinlik Modelleri

Otel düğünü organizasyonlarında, düğün mekanı pırıltılı ve şık dekorasyon ürünleriyle tasarlanır. Gelinin bu ihtişamlı düğün mekanında tercih edeceği gelinliğin de göz alıcı olması gerekir. Prenses kesim ve uzun kuyruklu balık kesim gelinlikler, otel düğünü için gelinlik modelleri olarak tercih edilebilecek seçeneklerdir.

Gelinlikte yer verilmesi gereken detaylar ise parıltılı ve işlemeli kumaşlar, uzun duvaklardır. Balo salonlarında ışıltınızı kaybetmeden, düğün boyunca tüm gözlerin üzerinizde olacağı bu önemli gününüzde, uyum yakalamak oldukça önemlidir. Bu nedenle kullanacağınız taç, taş süslemeler ve saç modeli gibi detayların da önemli olduğunu unutmayınız.

Kır Düğünü için Gelinlik Modelleri

Sadeliğin ve şıklığın bir arada olduğu kır düğünlerinde, gelinin zarif gelinlik modellerini tercih etmesi daha doğru olacaktır. Kır düğünü mekanları, dış mekanlarda yapıldığından daha çok ilkbahar ve yaz aylarında tercih edilir. Bu nedenle gelinliğin tül, organze ve şifon gibi hafif ve terletmeyecek kumaşlardan tercih edilmesi gerekir. Gelinler, kır düğünü için gelinlik modelleri arasından seçim yaparken genellikle rüstik beyaz, bej v kırık beyaz tonlara yöneliyor. Salaş gelinlik modelleri,  A kesimli gelinlik modelleri, yarım balık gelinlik modelleri, sırtı açık gelinlik modelleri de kır düğünü için uyumlu modellerdendir.

Tarihi Düğün Mekanları için Gelinlik Modelleri

Nostaljinin öne çıktığı tarihi düğün mekanlarına uygun gelinlik seçimi yapılırken, mekan özelliklerinin göz önünde bulundurulması gerekir. Mekanın ve gelinin tüm ihtişamıyla uyum içinde olmasını gerekir. Tarihi düğün mekanları için gelinlik modelleri arasında Vintage tarzı, kayık yaka A kesim gelinlik modelleri, kabarık gelinlik modlleri, prenses kesim gelinlikler sayılabilir. Dantelli, saten, ipe kumaşlara yer verebileceğiniz gelinliğinizin altına, kısa topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

  • Yorum Ekle