Diş Macunu Hangi Alanlarda Kullanılıyor?

Diş macunu denildiği zaman her insanın kafasında oluşan profil ve kullanım alanı bellidir değil mi? Banyoda bulunan ve dişlerimizi fırçalarken kullandığımız bir macun. Evet bu doğru bir kullanım alanıdır. Ama yalnızca bununla sınırlıdeğildir diş macunu. Diş macunu birbirinden farklı pek çok alanda kullanılıyor.

diş macunu

diş macunu

Temizlikle Kullanılıyor

Diş macunu başlı başına bir temizlik ürünüdür. Ama yalnızca dişleri temizlemede kullanılmaz. Diş macunu aynı zamanda tırnak temizliğinde de oldukça sık tercih edilen ve verim alınanbirtemizlik ürünüdür. Özellikle bayanlar diş macununu tırnaklarının daha güzel görünmesinde ve parlak bir hal almasında yardımcı olarak kullanır.

Her ne kadar bu yöntemin fazla sağlıklı bir yöntem olmadığı güzellik ve sağlık uzmanları tarafından anlatılsa da diş macunu pek çok insan tarafından sivilcelerin yok edilmesinde de kullanılıyor. Yüz üzerinde çıkan bir sivilceye sürülen diş macunu cildi tahriş etme tehlikesi ile karşı karşıya bıraktığı için çok fazlatercihedilmesi tavsiye edilmiyor.

macun

macun

Bunun yanı sıra özellikle yaz aylarında sıklıkla her insanın başına gelen sinek ve böcek ısırıklarının cilde yaydığı kaşıntıları da diş macunu yardımı ile durdurmak mümkündür. Ellerde oluşan kötü kokuyu da gidermede kullanılan diş macunu aynı zamanda bebeklerin biberonlarının koku temizliğinde de kullanılıyor. Son olarak saç boyama işlemi yürütülürken boyanın saça gelmesine de mani olan bir özelliği bulunuyor.

  • Yorum Ekle