Dayanıklı Yapılar İçin Su Yalıtımı 

Su yalıtımı yapıların servis ömrünü artırmak korozyon aşınma ya da sızıntılara karşı dayanıklı bir hale gelmesi için çeşitli yapı kimyasalları uygulanarak yapılan bir işlemdir. Yapıların yük kaldırıcı sistemleri olan beton ve donatıların korozyon ve aşınma dan korunması amacı ile su yalıtım uygulamasının yapıların henüz inşaat aşamasındayken yapılması gereklidir. Binalar için su izolasyonu özellikle deprem bölgesinde olan ülkemiz için son derece önemli bir konudur. 

Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Su yalıtımı su yalıtımı yapının inşaat aşamasından itibaren uygulanan bir işlemdir. Yapıların ıslak hacimler olarak isimlendirilen su ile teması olan birçok alanı bulunur. Bu alanlara örnek olarak teras, çatılar banyo mutfak temel duvarlar ya da tuvaletler örnek gösterilebilir. Binaların su ile temas eden birçok noktası olabileceği için yalıtım hakkında pek çok farklı uygulama ve ürün çeşidine de rastlamak mümkündür. 

su yalıtımı

Temel ve istinat duvarları için su yalıtımı işlemi yapının inşaat aşamasında yapılır ve en önemli nokta ise yüzey hazırlığının düzgün bir şekilde yapılmasıdır. Bu noktada yüzeydeki gevşek parçalar kazınarak sivri uç ve köşeler ile pahlanması gereklidir. Bu uygulamalarda sürme izolasyon malzemeleri kullanılması önem arz eder. 

Yapıları zemin betonun altından gelen yeraltı sularına karşı da korunması gereklidir. Zemin su yalıtımı metro ve tünel inşaatları bodrum kat ve duvarların iç yalıtımında zeminlerde yatay derzlerde ya da asansör çukurları gibi suyla teması olabilecek alanlarda yapılır. 

Su Yalıtımı Hizmeti Alacağınız  Firmalar

Teras ve çatılar için su yalıtımı uygulaması yapılırken bitümlü, çimento akrilik, poliüretan ya da MS polimer / hibrid polimer esaslı malzemelerin kullanılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ancak önemli belirtilmesi gereken konu şudur ki hangi tip ürünle su yalıtımı yapılırsa yapılsın işlem öncesinde muhakkak yüzey hazırlığının kusursuz bir şekilde yapılması önem arz eder. Her ihtiyaca ve bütçeye uygun olan her türlü su yalıtımı malzemesini https://www.ulubas.net/su-yalitimi sitesini ziyaret ederek uygun fiyatlar ile güvenle satın alabilirsiniz. 

  • Yorum Ekle