Çilek Tüketiminin Önemi

İnsanların severek tükettikleri ancak faydalarını bilmedikleri yiyecekler vardır. Besin deposu olan bu yiyecekler içerisinde en dikkat çeken ve sevilerek yenen meyve türlerinden birisi çilek olmuştur. Mayıs aylarının başı itibariyle tüketilmeye başlana çilek, son dönemlerde genetiği oynanmış şekilde ifade edilse de her yaş grubu insanların severek yediği meyvedir. Meyve tüketimi kesinlikle her insanın kazanması gereken bir alışkanlıktır.

Çilek, diğer meyve türlerine oranla gerçek bir vitamin deposudur.  C vitamini deposu olan çilek’ten günlük 8 adet yiyerek vücudunuz için gerekli olan C vitamini ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Sağlığı birçok faydası olan çileğin vücut direnci için çok önemli etkisi vardır. Grip ve enfeksiyon durumlarına karşı etkin koruma sağlayan çilek, yapılan bilimsel araştırmalarda kolesterolün düşürülmesi konusunda etkin bir meyve türüdür.

çilek

çilek

Çileğin İnsan Sağlığına Faydası

Kansere karşı koruma sağlayan çilek, antioksidan özelliği ile vücut direncinin en her zaman yüksek olmasını sağlar. Kanser riskinin azaltılmasında etkili olduğu ifade edilen çilek özellikle yetişkin insanlarda kalp damar sağlığının korunmasında tercih edilen ve uzmanların yenilmesi gerektiği şeklinde yapılan yiyeceklerdir. Kalp krizi riskin azalttığı ifade edilen çilek özellikle mevsimde yenildiğinde güçlü etkiye sahiptir.

Diyabet durumlarda tercih edilen meyve olan çilek,  kabızlık, cilt sağlığı ve kemik sağlığı konusunda çok önemli bir besindir. Farklı çeşidi olan çilek’te aroma tadını almak çok gerekir. Türkiye çilek üretimi konusunda dünyanın sayı gelen ülkeleri arasındadır.

  • Yorum Ekle