Çatlamış Topuklardan Kurtulmak için Etkili Yollar

Kuru, çatlamış topuklar yaygın bir cilt problemidir. Çatlakların derinleşmesini önlemek için topukları olabildiğince çabuk tedavi etmek önemlidir ve bazı mevcut ev ilaçlarıyla çatlak topuklardan kurtulmak için aşağıdaki 5 yolu düşünün.

  1. Bitkisel Yağ

Çatlak topuklarını önlemek ve tedavi etmek için bitkisel yağlar kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve susam yağı çatlamış topuklar için çok etkili kabul edilir. Geceleri yatmadan önce bu yağlardan herhangi birini çatlamış topuklarınıza uygulayabilirsiniz.

ayak bakımı

ayak bakımı

  1. Limon

Limon, çatlamaya neden olan kuru ve kaba derileri yumuşatmaya yardımcı olabilen asidik özelliğe sahiptir. Çatlak topuklarını tedavi etmek için ayaklarınızı ılık suda 10 dakika kadar ıslatın. Ardından çatlak topukları bir pomza taşıyla ovun, yıkayın ve kurutun.

  1. Pirinç Unu Macunu

Pirinç unu, ev yapımı bir peeling olarak kullanılabilir. Bir avuç pirinç ununu, elma sirkesi ve bal ile karıştırarak bir macun hazırlayın. Kalın bir macun yapın. Tedavi için ayaklarınızı ılık suyla 10 dakika kadar ıslatın ve sonra bu ev yapımı macun ile nazikçe ovun.

yağ

yağ

  1. Gliserin ve Gülsuyu

Gül suyu ve gliserin kombinasyonu çatlak topuklar için etkili bir ev çaresidir. Eşit miktarda gliserin ve gül suyunun bir karışımını yapın ve yatmadan önce günlük olarak ayaklarınızın üzerine uygulayın. Gelişmeleri kısa sürede göreceksiniz.

  1. Bal

Çatlamış topuklar için mükemmel bir seçim olan bal,  antibakteriyel ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Tedavi için, bir bardak balı ılık suyla karıştırın ve ayaklarınızı bu suda 20 dakika kadar ıslatın, sonra nazikçe fırçalayın.

  • Yorum Ekle