Burun Tıkanıklığı Neden Olur?

Birçok hasta tarafından büyük bir şikayetle doktora gidilen rahatsızlıklardan bir tanesi de burun tıkanıklığıdır. Öyle ki bu rahatsızlık çeşitli fiziksel ve zihinsel faaliyetlerimize engel olmaktadır. Kronik bir hal alan durumlarda ise hasta içinden düşünürken dahi iç sesinde bir değişim hissetmektedir.

Burun tıkanıklığının en büyük belirtilerinden bir tanesi de uyku sırasından yüksek horlama sesleri ve bu hormalaların rahatsız edici seviyeye ulaşmasıdır. Nefes alıp vermeye bağlı olarak değişen bu durum, burun tıkanıklığı sebebiyle çok daha belirgin bir hal alabilir.

3d burun maskesi

Cinsel sorunlar çekmeye başlayan birey, sabahları ağız kuruluğu şikayetinde bulunabilir ve psikolojik olarak olaylardan etkilenme katsayasını üst seviyede tutar. Genel anlamda savunmasız kalan bünye her türlü hastalığa gebedir diyebiliriz. Fakat burun tıkanıklığı, birçok hastalıkta olduğu gibi tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır.

Burun tıkanıklığı belirtileri ile karşılaştığınız takdirde, estetik cerrahınız ile iletişim kurmalı ve burun tıkanıklığı konusunda destek almalısınız. Burun tıkanıklığı sebepleri arasında birçok sebebi saymak elbette ki mümkündür, fakat genel olarak değerlendirdiğimizde karşımıza şu başlıklar çıkacaktır.

# Deviasyon

# Konka

# Valv daralması

# Geniz eti büyümesi

# Yaygın burun içi polipleri

Deviasyon, burnumuzu 2 ayrı bölmeye ayırmakta olan ortadaki kıkırdak yapının, yani septumlar üzerindeki yaşanan eğiriliklere bağlı olarak yaşanan nefes alma problemidir. Deviasyon rahatsızlığının giderilmesine yönelik olarak deviasyon ameliyatı yapılmaktadır.

Konka, alt burun etlerimizin büyümesine bağlı olarak ortaya çıkan soluma problemidir. Alt burun etlerinin küçültülmesi ameliyatı ile sorun giderilebilmektedir.

Valv daralması ise doğuştan süre gelen bir rahatsızlıktır, burnun dışarıdan bakıldığında mandal ile sıkıştırıldığı görünümüne sahip olmasıdır.

Geniz eti büyümesine karşılık yapılacak cerrahi bir operasyon ile nefes alış verişi çok daha kolay hale gelebilmektedir. Burun içi polipler ise minik minik kendini gösteren noktacıklar bütünüdür. Biraraya geldiklerinde nefes alışverişinde sorun ortaya çıkarabilirler…

  • Yorum Ekle