Bulaşık Makinesi Rezistansları Nedir?

Bulaşık makinelerinin çalışma mekanizması zor sanılsa da sanıldığı kadar zor değil aksine çok basittir. Bulaşık makineleri su ile çalıştığından bir ısıtma birimine ihtiyacı vardır. Su makineye ilk başta soğuk olarak girer. Bu sebepten ötürü suyun ısıtılması gerekir. Bu görevi de bulaşık makinesinin içinde bulunan bulaşık makinesi rezistansları halleder.

Rezistans suyu ısıttıktan sonra bulaşık makinesi çalışır ve makine içindekiler temizlenmeye başlar. Üretilen rezistanslar tüp boruya benzer ve dalga ya da daire şeklinde siyah veya metalik renkte üretilir. Rezistanslar çoğunlukla makinenin alt tarafına yerleştirilir. Bulaşık makinesi üretilirken modeline göre bulaşık makinesi rezistansları görünebilir de görünmeyebilir de.

Bulaşık Makinesi Rezistansı Nasıl Çalışır?

Bulaşık makinesi üretilirken içine ikinci bir rezistans koyulabilir. Bunun sebebi suyun ısıtılmasında ilk rezistansın yeterli olmadığı taktirde devreye ikinci bulaşık makinesi rezistansları girer. İkinci rezistansın bir diğer görevi de bulaşık makinesinin içindeki havayı ısıtmaktır. Ayrıca ikinci rezistans ısıttığı havayı bulaşık makinesinde bulunan eşyaların üzerine dağıtır.

Bulaşık makinesinde bulunan rezistansın çalışma şekli fabrikanın makineyi nasıl tasarladığına göre değişkenlik gösterebilir. Diğer bir yandan son yıllarda tasarlanan son model bulaşık makinelerinin içerisinde farklı alanlara yapıştırılmış üst tarafı seramik kaplamalı bulaşık makinesi rezistansları kullanılır. Elektrik akımı ortaya çıktığı andan itibaren teller de ısınmaya başlar hemen sonra bulaşık makinesine giren suyu ve havayı ısıtmaya başlar.

Bulaşık Makinesi Rezistans Arızası Nasıl Anlaşılır?

Bulaşık makinesi kullanarak istenilen temizliğe ulaşabilmek için rezistans adlı parça çok önemlidir. Rezistans sayesinde bulaşık makinesinde istenilen ısı açığa çıktıktan sonra bulaşıklar en temiz haline kavuşur. Eğer bulaşık makinesinin rezistansı bozulursa istenilen ısı ortaya çıkmaz, suyun ısınmamasından ötürü eşyalar iyi temizlenemez ve başarılı bir kurutma işleminden söz edilemez.

Evin elektrik tesisatında bir sorun olmadığından, bulaşık makinesinin kablosunda bir sorun olmadığından yani elektriğin makineye ulaştığından emin olunduğu zaman rezistansın devreye girmesi gerekir. Elektrik  bulaşık makinesine ulaşmasına rağmen ortamda ısı açığa çıkmıyorsa rezistans arızasından söz edilebilir.

Bulaşık Makinesinin Rezistansı Arızalandıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Bulaşık makinesi rezistansı arızalanması sonucunda asıl görevini yapamaz hale geleceğinden yani makineye giren suyun ve makine içindeki havanın ısıtılmasını sağlayamayacak ve bulaşıkların temiz olmasını da sağlayamayacaktır. Bulaşık makinesinde bulunan rezistans ya da rezistansların bozulması durumunda herhangi bir rezistans gibi tamir olmayacağından yeni rezistans alıp bozulan rezistans ile değiştirilmelidir. Bu değişim bir uzmanın yapması iyi olacaktır.

Bulaşık makinesinde olan bu sorun sonrasında kaliteli bir rezistans tercih edilmelidir. Kaliteli rezistansın ömrü hem uzun olacaktır hem de daha az enerji harcayarak kısa sürede suyu ve havayı ısıtabilir.

Bulaşık Makinesi İçin Rezistans Alırken Kaliteli Rezistans Nasıl Belirlenir?

Bulaşık makinesinin içinde bulunan rezistans arızası sonrası yeni bir rezistans alarak bulaşık makinesini kullanmaya devam edebilirsiniz. Bulaşık makinesi için rezistans seçerken kaliteli bir rezistans firmasından  almanız önerilir. Bu konuda uzman olan ve kaliteli malzeme üreten bir rezistans firması seçilmelidir. Kaliteli malzemenin yanında firma garantide vermelidir. Bu yüzden garanti veren firmalar tercih edilmelidir. Bulaşık makinesine uygun tipte bir rezistans belirleyerek rezistansı alıp arızalanan rezistansın yerine koyulmalıdır. Şu unutulmamalıdır ki Rezistans alırken kaliteli bir parça seçerek daha fazla kullanım avantajlarına sahip olunabilir.

Bulaşık Makinesi Rezistans Fiyatları

Bulaşık makinesi rezistansları güvenilir bileşen olarak bilinir. Bu şu anlama geliyor rezistans parçasının uzun yıllar kullanılabilmesi demek. Bu yazının ilk başlarında yazdığı gibi Bulaşık Makinesi rezistansı olmadan istenilen performansı veremez. Ama rezistansı yani uzun yıllar kullanmak için tasarlanan bu parça düzgün seçilirse herhangi bir ek bakım hissetmeden güvenilir bir şekilde kullanılır. Rezistansları hem kaliteli hemde son derece ucuz olan Ser Rezistans kuruluşu olan Rezistans Market bu işte oldukça iyidir.

Ürün için https://www.rezistansmarket.com/bulasik-makinesi-rezistanslari tıklayın.

  • Yorum Ekle