Baş Ağrılarına Çözüm Doğru Nefes

Baş ağrıları genel olarak birçok kişinin nadirde olsa hissettiği bir durum olup bazı kişilerin ise sıklıkla yaşadıkları ağrılardır. Genel olarak bakıldığından stresin etkili olduğu baş ağrılarını görmek mümkündür. Bunun yanı sıra uzmanlar genel olarak baş ağrısının temelinde yatan sebebin bedenin susuz kalmasından kaynaklandığını açıkladılar.

baş ağrısına çözüm

baş ağrısına çözüm

Susuzluk sebebi ile yaşanan baş ağrılarında elbette su tüketimine yönelmek gereklidir. Fakat o anda belli bir nefes tekniği uygulayarak da ağrının azalmasını sağlayabilirsiniz. 7-1 nefes tekniği olarak ifade edilen teknik sayesinde gerginlik tipi olan baş ağrılarının da azalmasını sağlayabilirsiniz.

7-1 Nefes Tekniği Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre günlük yaşam içersinde doğru nefes alımının bilinmemesi sonucunda birçok bedensel sıkıntılar ile karşılaşılabiliyor. Doğru nefes alımı ve verilişinde diyafram ve karın kasları gibi akciğeri çevrelemiş olan kaslarında çalışması gerekir.

baş ağrısı

baş ağrısı

Nefes almayı sadece solunu olarak görmenin yanlışlığına vurgu yapan uzmanlar 7-1 nefes tekniğinin uygulanması ile sadece baş ağrıları değil aynı zamanda bedensel olarak da birçok değişikliği fark edeceğimize vurgu yapıyorlar. Bu tekniği düzenli olarak uygulayarak doğru nefes alımının nasıl olduğunu da anlamanız mümkün.

7-1 nefes tekniği doğru nefes alımını sağlayan bir teknik olup oldukça basit bir uygulamadır. 7’ye kadar içinizden sayarken nefes alıp 1 saniye beklemeniz ve 7’ye kadar sayarak bırakmanız gerekiyor.

  • Yorum Ekle