Artvin’de Görülmesi Gereken Yerler

Karadeniz yemyeşil doğası ile insanları cezbeden bir coğrafyaya sahiptir. Karadeniz’in her şehrinde çok farklı güzellikler vardır. Mutlaka görülmesi gereken Karadeniz’in bu şehirlerinden biriside Artvin’dir. Sayısız güzelliğe sahip olan Artvin’de tarihi ve turistik birçok yer vardır. Bunlardan birisi olan Atatepe kent merkezine çok yakın bir yerde olup gittiğiniz zaman önünde mutlaka fotoğraf çektirmek isteyeceğiniz bir yerdir.

artvin

artvin

Karadeniz’in eşsiz güzelliklerine sahip olan dünyanın cenneti ifade edilen Artvin’de görülmesi ikinci yer ise cehennem deresi kanyonudur. Görüntü olarak adeta dik bir duvarı andıran kanyon 200 metreyi aşan yükseltiye sahiptir. Doğal yapısı ile çok dikkat çeken bu kanyon mutlaka olarak görülmesi gereken bir yerdir. Artvin gezinizde görmeniz gereken yerlerden biriside çift köprüdür.

Yaylalar ve Şelaleler Şehri Artvin

Her yerde farklı zenginliklere sahip olan Artvin’de yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği turistik yerlerden birisi de Deliklikaya’dır. Saklı cennetlerden birisi olan Deliklikaya, görüntüsü ile bahar ve yaz aylarında turizmlerin en önemli değerlerinden birisidir. Artvin’de ilgi gören tarihi yerlerden birisi Arsiyan yaylasıdır.

karagöl

karagöl

Dört yanı göllerle kaplı olan yayla, yaz dönemlerinde binlerce insanının akına uğrayan turistik ve doğal bir yerdir. Şelalelerin de yoğun olduğu Artvin’de Maral ve Mençuna şelaleleri dört mevsim ilgi çeken bir yerdir. Çeşitli bitki ve köprülerle dolu olan Artvinde görülmesi gereken turistik yerlerden bazıları Yıldızlı Gölü, Ferhatlı Kalesi, Otingo Kaplıcası ve Dolishane kalesidir.

  • Yorum Ekle