Annelerin ve Bebeklerin Kabusu Olan Gaza Çözümler

Annelerin ve bebeklerin kabusu olan gaza çözümler Gaz, yenidoğan döneminde uykuyu etkileyen en önemli sorunlardan biridir.

Gaz sancısı, midelerde veya bağırsaklarda küçük kabarcıklar olmasıdır. Bu bebeğe zarar verdiği için bebekler gaz ve ağlama nedeniyle uykudan uyanır.

Bebeğiniz Ağlama Nöbeti Mi Geçiriyor?

Birçok bebek, doğumdan sonraki ikinci haftadan itibaren her gün aynı saatte başlayan 3 saate kadar ağlama nöbetleri geçirebilir. Sağlıklı bebeklerde görülen bu tür açıklanamayan ağlamaya “kolik” denir. Genellikle 3 ay sonra sona erer. Bebeğiniz emme güçlüğü çekiyorsa ve gün içinde ağlama nöbetleri olmuyorsa, mutsuzsa veya başka bir şikayeti varsa, bu kolik değil, hemen doktorunuza başvurun. Fıtık, bağırsak yumruları, orta kulak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu gibi sorunlar da çok ağlamaya neden olur ve bebeğin kolik sorunu olduğu düşünülebilir.

Gaz Ağrısını Azaltma Yolları

Bebeğinizi mümkün olduğunca anne sütü ile besleyin. Çünkü anne sütü bebeklerin sindirimi için en uygun doğal besindir.

Emzirme aralığını en az 2 saate ayarlayın, her saat emzirilen bebeklerde sindirilen ve sindirilmeyen süt birbirine karışıp gaza neden olabilir.

Sakin olun, bebeğe sevgi ve güvenle yaklaşın.

Bebeği aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda tutmayın.

Bebeğinizi dar giysilerle üst üste giydirmeyin.

Bebeği sürekli gözetim altında yan veya karnı üzerine yatırın.

Karnınıza ve ayaklarınıza ılık (asla sıcak olmayan) mendiller koyun .

Her beslenmeden sonra gazını çıkar. Evde saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge gibi gürültülü cihazları çalıştırmak veya bebeğinizi yürüyüşe çıkarmak rahatlatıcı olabilir.

Piyasada gaz sancılarına iyi geldiği söylenen hiçbir bitkisel ürünün kanıtlanmış bir faydası yoktur .

Annenin Kaçındığı Yiyecekler

Ana beslenme kaynağı olan anne sütünü etkilediği için özellikle ilk 6 ayda annenin beslenmesi çok önemlidir. Gaz yapıcı özelliği olduğu bilinen lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli, baklagiller, inek sütü ve süt ürünleri, çiğ soğan ve sarımsak, baharatlı yiyecekler, kahve, çay, çikolata, portakal gibi gıdaların daha az tüketilmesine yardımcı olur. Bebekte gazın neden olduğu ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

  • Yorum Ekle