Ağız Sağlığını İyileştirmek için En Etkili 4 Koruyucu Bakım

Bir gülümsemenin bir kadının sahip olabileceği en güzel şey olduğunu söylüyorlar. Bütün orduları dize getirecek kadar! Peki, o değerli gülüşe mi bakıyorsunuz? İyi ağız hijyeni, gülümsemenize güzellik katar aynı zamanda çürüme ve ağız enfeksiyonlarını uzak tutar.

diş fırçalama

diş fırçalama

  • Doğru fırçalama

Dişlerinizi doğru şekilde fırçalamak önemlidir. Fırçayı dairesel bir hareketle hareket ettirerek dişlerin her birinin dışını (ön kısmı), iç kısmını (arka kısmı) ve çiğneme tarafını iyice fırçalayın. Hareketleri yumuşak tutun, aksi halde mineye zarar verebilirsiniz. Tüm bakterileri uzaklaştırmak için fırçalama süresi en fazla 2 dakikanızı alır.

  • Dil temizliği

Sabahları dilinizdeki o beyaz tabakayı hiç fark ettiniz mi? Bu beyazlık birikmiş toksindir. Dilin temizlenmesi sadece ağzınızı sağlıklı tutmakla kalmaz aynı zamanda genel sağlığınızı da etkiler. Dişinizi fırçalarken dilinizi de fırçalayın, ağızda toplanmış inatçı anaerob bakterileri başarıyla uzaklaştırın.

diş ipi

diş ipi

  • Diş ipi

Diş ipi çok önemlidir, ancak kaçımız dişlerimizde günlük olarak diş ipi kullanıyor? Dişlerinizi günde bir kez doğru şekilde fırçalayın, diş aralarını temizlemek için kolaylıkla satın alabileceğiniz özel diş ipleri ile diş çizgilerini hafifçe izleyerek dişeti çizgisini temizleyin.

  • Dental Muayene

Düzenli diş kontrolleri ve temizlik işlemleri için diş hekiminize gidin. Bu temizlik, herhangi bir ağız sağlığı sorununu daha da azaltır ve diş hekiminiz herhangi bir diş sorununuzu erkenden fark edip etkili bir şekilde tedavi etmek isteyecektir.

  • Yorum Ekle