Aç Kalmadan Detoks Nasıl Yapılır?

Detoks ile vücudunuza giren zararlı maddeleri, bedeninizden atarsınız. Vücudunuzun detoksa işareti olduğunu anlamak için bazı belirtilere dikkat etmelisiniz. Sırt ağrısı, baş ağrısı, eklem ağrısı, yorgunluk, burun kaşıntısı, sık uçuk çıkması, göğüs hırıltısı ya da sinirlilik gibi durumlar varsa mutlaka detoks işlemini uygulamalısınız.

detoks diyeti

detoks diyeti

Aç Kalmadan Uygulanacak Detoks Programları

Şok diyetlerle detoks programı yapmak son derece sağlıksızdır. Kas erimesine yol açacağı gibi farklı rahatsızlıkları da beraberinde getirebilir. Beslenmenizde bazı değişiklikler yaptığınız zaman toksinleri vücudunuzdan kolayca atarsınız. Egzersiz yaptığınız zaman ise detoksunuza hem destek olur hem de daha kolay toksinlerinizden kurtulursunuz.

Aç kalmadan detoks yapmak için pişirme yöntemlerinize dikkat edin. Kızartma yerine haşlama yöntemlerini tercih edin. Bol miktarda su tüketmeye özen gösterin. Yaz ayında ise karpuz, kayısı, vişne gibi bol su içeren meyveleri tercih edin. Zararlı gıdaları ise hayatınızdan çıkarın.

detoks programı

detoks programı

Hazır gıdalar, işlenmiş etler, bol şerbetli tatlılardan uzak kalın. Su içerken içine bir miktar tarçın, limon suyu ya da biberiye katabilirsiniz.

Taze ve çiğ olarak tükettiğiniz her besin detoks etkisi yapar. Bitki çaylar yeşil çay ve taze sıkılmış meyve, sebze sularını gün içinde düzenli tüketmeye çalışın. Kaliteli bir uyku düzeni için papatya çayından yararlanabilirsiniz. Metabolizmanızın hızlanması için günde bir saat yürüyüş yapın. Uyguladığınız programı hayat düzeniniz yaparsanız, aç kalmaz ve devamlı sağlıklı olursunuz.

  • Yorum Ekle