Zamak Döküm

Zamak döküm ürünlerini tercih ederek birçok sektörde özel üretimler yapılıyor. Dünyanın en çok tercih edilen maddesini yakından inceleyelim.

Zamak döküm dünyanın en çok kullanılan malzemelerinden biridir. Zamak alaşımı, daha doğrusu Zamak döküm çeşitleri, 1929 yılında New Jersey Çinko Şirketi tarafından geliştirildi. ZAMAK adı, alaşımı oluşturan elementlerin baş harflerinden oluşur.

1930’ların başında Büyük Britanya’daki Morris Ashby, New Jersey Çinko Şirketi’nden ZAMAK alaşım lisansını satın aldı. Bu alaşım için gereken yüksek saflıkta çinko Avrupa’da mevcut değildi. Bu nedenle Morris Ashby, elektrolitik arıtma yoluyla yerel olarak üretilen çinko kullanarak alaşım yapma hakkını elde etti.

Berk Zamak, birçok sektörün ihtiyacı olan malzemeleri bulmanızı kolaylaştırır. Kısa sürede temin edeceğiniz malzemelerle onlarca çeşit ürün üretebilirsiniz.

Dökümde Zamak Press Kullanımı

Darbeye, aşınmaya ve korozyona karşı direnç sağlayan Zamak pres döküm ile üretilen ürünler, diğer bazı alaşımlarla üretilen veya plastikten yapılan ürünlere göre darbe ve aşınmaya karşı daha fazla direnç gösterir. Çünkü zamak, dökme demir veya çelikle karşılaştırılabilir bir sertliğe sahiptir.

Ayrıca, zamak içindeki ürünler çinko kaplama, krom kaplama, nikel kaplama, saten kaplama gibi bir galvanik apre işlemine tabi tutulursa, kendi içinde çok iyi olan korozyon direnci daha da artar. Eşyaların cilalanmasında çok yönlülük zamak döküm eşyaların yüksek hassasiyeti, boyama ve saten cilalama veya cilalama ve krom kaplama, hatta gümüşleme veya yaldızlama işlemlerini basitleştirir.

Hangi Ürünler Zamak Döküm ile Karışır?

Zamak alaşımının en yaygın kullanımlarından bazıları, otomobil parçaları, mobilya bileşenleri ve aksesuarları, ev aletleri için bileşen ve tutamaklar, musluk ve banyo mobilyaları, duş menteşeleri, jakuzi tutamakları, valfler ve pnömatikler, iç mekan mobilyaları ve imalatıdır.

Zamak’ın mevcut özellikleri, farklı kullanım türleri için en uygun kompozisyonları belirlemek amacıyla çeşitli şirketler tarafından yürütülen yaklaşık bir yüzyıla yakın uluslararası araştırma ve araştırmalardan kaynaklanmaktadır. Zamak külçeler yaklaşık 420 °C’de pres bitişiğindeki bir fırında eritilir ve zamak alaşımı bir kalıba enjekte edilir. Yüksek akışkanlık ve düşük erime noktası sayesinde zamak döküm, çok düşük tolerans limitlerine sahip, çok eklemli ve karmaşık şekillere sahip ürünlerin elde edilmesini sağlar. https://www.berkzamakdokum.com/zamak-nedir firma müşteri temsilcisinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

  • Yorum Ekle