DLL Dosyası Hatası Nasıl Çözülür?

Özellikle son zamanlarda EBA öğrencileri ve bazı oyunlarda sık rastlanılan bir sorun olmaktadır. DLL dosyası eksik hatası vermesi durumunda çözümü için yazımızı okuyabilirsiniz.
DLL dosyası eksik hatası vermesi durumunda yapılabilecek olan çözüm yolları mevcuttur. DLL aynı anda birden fazla program tarafından kullanılmakta olan kod ve veri içermekte olan bir kitaplıktır. Herhangi bir programın iletişim kutusu uygulamak için DLL’de aç işlevi kullanılabilir.

DLL Dosyaları Listesi

Opencl.Dll Hatası Çözümü

Khronos OpenCL ICD, OpenCL Client dosyası Windows tarafından geliştirilmiştir. Bu dosya bazı sistemlerde eksik olmasından dolayı başlatılamama hatası vermekte ve hataya neden olmaktadır. DLL dosya hatasını çözmek için OpenCL.DLL dosyasını indirerek dosyayı RAR’dan çıkartarak Windows 64 bit işletim sisteminde kopyalanmış olan DLL dosyasını C sürücü içinde bulunan SysWOW64 klasörüne ve System32 klasörüne yüklemeniz gerekmektedir.

Vcruntime140.Dll Hatasının Çözümü

Bu DLL dosyası sayesinde Windows işletim sistemi programlarla uyumlu çalışabilmektedir. Kaynak kod kitaplığı görevi üstlenen bu DLL dosyası hatası çözümü için ne yapılmalı diyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Sorun yaratmakta olan program silinip yeniden yüklenmelidir. Sonrasında ise komut satırı çalıştırılmalıdır. Regsvr32/u VCRUNTIME140.dll komutunu girmelisiniz. Sonrasında tekrar aynı komutu girerek bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin. Bir diğer şekilde ise sistem dosyalarını tarayarak düzeltme olanağı söz konusudur. Windows tuşu+R tuşuna basıp çalıştırıp açın. Komut işlemini çalıştırmak için cmd komutunu girin. Sfc/scannow yazarak dosya taratması yapıp otomatik düzenlemeyi bekleyin.

MSVXCR100.DLL Hatasının Çözümü

Yeni bir oyun veya program yükleme durumunda yüklenen oyun veya programın ek bileşenleri de yüklenmiş olmaktadır. Oyun yüklerken Microsoft Visual C++ yüklemesi görülmektedir. Dll hatası neden oluşur diyenler için özellikle bu nedenle oluşmaktadır. Bunun çözümü için ise bilgisayarda detaylı bir şekilde virüs taramasına ihtiyaç vardır. Bir diğer alternatif ise sürücülerin güncel olup olmadığına bakmalısınız. Windows Update üzerinden ve aynı zamanda da Aygıt Yöneticisi üzerinden de sürücülerinizin güncel olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eski bir sürücü bilgisayarınızda mevcut ise muhakkak güncelleyin. Bu şekilde hatayı çözmüş olursunuz.

  • Yorum Ekle