Mobilya Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mobilya seçimi, ev dekorasyonu yaparken en önemli ve belirleyici unsurlardan bir tanesidir. Mobilya seçerken nelere dikkat edilmelidir kaçımız bu sorunun cevabını gerçekten biliyoruz ? İyi bir koltuk takımı seçimi, modern görünümlü bir evle uyumlu olmalıdır. Nesneler ve mobilyaların renk, ahenk ve yapı olarak birbirini tamamlaması gerekir. Mobilya seçerken nelere dikkat edilmelidir sorusunun bir diğer cevabı ise, dekorasyonu yaparken oluşturmak istenen tarzı belirlememiz ve ona göre koltuk seçimi yapmamızdır. Aksi halde hata yapma olasılığımız daha fazla olacaktır. Gelin hep beraber mobilya seçerken nelere dikkat edilmelidir konusunu ele alalım.

Mobilyanın Sağlam Olması

Mobilyanın sağlam olması, ev dekorasyonu için oldukça önem taşır. Mobilyaları daha uzun süre kullanım sağlamanız için, dayanıklı olması da önemlidir. Bu nedenle, mobilyanın sağlam olması hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Mobilya yapımında kullanılan malzemelerde oldukça önemlidir. Ahşap mobilyalarda özellikler ahşabın kalitesi oldukça önem taşır. Aynı zamanda, ahşabın işçiliğe yatkın ve tutkal yapıştırılmaya da uyumlu olması gerekir.

Mobilyanın sağlam olması hakkında, dikkat edilmesi gereken belirli detaylar bulunur. Örneğin, koltuk takımlarında kullanılan kumaş ürününün, kumaş kalitesi önem taşır. Kumaşın ince ya da ne kadar kalın olduğu yerine; yıpranmaya karşı dayanıklı olması ve leke tutmuyor olması gerekir. Aynı zamanda kolay silinebilir olması da önem taşır. Koltuk takımı alırken, kumaşın sadece rengine ya da desenlerine değil de, kalitesine dikkat etmek önem taşır. Bir diğer önemli ayrıntı ise yapıştırma malzemesi ile yapılan koltuk takımlarını uzun ömürlü değildir. Sıradan yapıştırıcılar yerine, daha güçlü malzemelerin kullanılmış olması gerekir.

Mobilyanın Kumaş Kalitesi ve Renk Seçimi

Mobilya alış-verişlerinizde istediğiniz tarz, renk ve deseni belirledikten sonra mobilyanın ahşap malzemesini de sormalısınız. Örneğin mobilya gürgen ağacından yapılmış bir iskelete sahipse hem kaliteli hem de dayanıklı demektir. İskeletin sağlamlığından emin olduktan sonra mobilyanın kumaş kalitesi ve renk seçimi değerlendirilmeli. Mobilyanın kumaş kalitesi ve renk seçimi için önce hangi malzemeden yapıldığını öğrenmelisiniz. Örneğin; deri, yün ve pamuk ağırlıklı sık dokunmuş kumaşlar diğerlerinden daha kalitelidir. Koltuğa bastırdığınızda kumaşta herhangi bir buruşma oluyorsa kumaş sık dokunmamıştır ve kalitesi düşüktür. Yani, kumaşın kalitesi dokunularak anlaşılabilir. Mobilyanın kumaş kalitesi ve renk seçimi olarak sıkça kullanılan kadife sıkı dokunmuş bir kumaş türü olduğu için satene göre daha dayanıklıdır.

  • Yorum Ekle