Mantar Üretim Tesisi Kurulumu Nasıl Olmalı?

Son zamanlarda iş sektöründe hızlı bir yayılım gösteren mantar üretim tesisi kurulumu, genç ve yeni girişimlerin oldukça dikkatini çekmeye devam ediyor. Oldukça düşük maliyetler ile kurulumu sağlanan mantar tesisleri, bu düşük maliyetlerine oran ile oldukça yüksek kazançlar elde edilmesini de sağlıyor. Oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde yapmış olduğunuz yatırımları ikiye katlayarak kazanç elde etmeniz, sermayenizi en iyi şekilde değerlendireceğiniz iş sektörleri arasında yer alıyor.  Mantar yetiştiriciliği için TKDK destek paketlerinden yararlanabilirsiniz. Mantar üretim tesisi kurulumu konusunda yaşanan yoğun talepler, hiera, istiridye, kültür mantarı gibi birçok farklı türde mantar üretimlerini de oldukça artırıyor. Mantar üretim tesisleri kurulumu öncesinde, bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmakta büyük bir önem taşır.

Ufak Birikimlerinizi Mantar Üretim Tesisi Kurulumu İle Değerlendirin!

Mantar yetiştiriciliğinin son zamanlarda oldukça artması, bu işin nasıl ve nerede yapılacağı konusund abirçok araştırmaların yapılmasına da neden oluyor. Mantar üreticiliği yapmanız için öncelikle kapalı bir ortama sahip olmanız gerektiğini unutmayınız. Ayrıca mantar yetiştiriciliği için gerekli olan sistemin de kurulu olması büyük önem taşıyor. Üretime hazır hale getirilen mantar üretim tesisi kurulumu, havalandırma sistemleri sayesinde mantar yetiştiriciliği için en ideal mekanları oluşturur.  Mantar üretimine başlamanız için 300 metrekarelik alanlara sahip olmanız yeterli. Ayrıca alanlarınızda kullanım dışı olarak bulunan hayvan damları, tavuk çiftlikleri ya da kullanılmayan bodrum katlarını tercih edebilirsiniz. Mantar yetiştiriciliği için seçmiş olduğunuz alanın büyüklüğü, bu işte ne kadar kar kazanacağınız oranları ile de doğrudan bağlantılıdır. Mantar yetiştiriciliğinde en çok istiridye mantarı yetiştirmek kazançlı bir işlemdir.

Mantar Üretim Tesisi İle Sağlıklı Mantarlar Yetiştirmenin Yolları!

Mantar yetiştirmeye karar verdiğinizde, öncelikle detaylı araştırmalar yapmanız gerekmektedir. Mantar üretimi için tercih etmiş olduğunuz mekanın mümkün olduğu kadarı ile yerleşim alanlarından uzak olmasına dikkat etmelisiniz. Öyle ki mantarlarınızın üretimini yapacağınız dönemlerde, ortaya çıkan kokunun insanları rahatsız edebileceğini göz ardı etmemelisiniz.  Ayrıca mantar yetiştiriciliği için yalıtım olan alanları tercih etmeniz daha mantıklı seçimlerdir. Sağlıklı mantar yetiştirmek için mutlaka derin araştırmalar içerisine girmelisiniz. Mantar yetiştiriciliğinde yapılan en ufak hatanın insan sağlığını ciddi olumsuzlar yaratabileceğini hatırlatmak isteriz.  Bilgi için https://www.mertgenç.com/mantar-uretim-tesisi-kurulumu sayfasından bakabilirsiniz.

  • Yorum Ekle