Haş Haş Ezme Makinası İşlevleri?

Haşhaş gelincikler familyasından olan bir bitkidir. Yumurtaya benzer yaprakları bulunur. Gövdesi kalp şeklindedir. Uç kısma doğru ise sivrilir. Kenar kısımlarında derin dişler vardır. Haşhaş tohumu mavi renklerde ya da gri renklerde olabilir.

Haşhaş bitkisi yetiştirildiği yerlere göre yaklaşık 1,5 metre uzunluğa ulaşabilir. Bitkide yukarı doğru çıkıldığı zaman çatallı bir yapısı vardır. Çiçeklerinin renkleri mavimsi bir yeşildir. Tabana doğru inildikçe kırmızı renklerde iki tane kupa yarığı bulunur. Çiçek açtığı zaman bitkinin bu yaprakları dökülmektedir. Çiçekler bir müddet açtıktan sonra dökülür. Sonrasında ortada bulunan göbek büyür ve küre şeklini alır.

Haşhaş Faydaları Nelerdir?

Haşhaş tohumunun bilinen pek çok faydası vardır. Tıp alanında ağrı ve sancıların dindirilmesi amacı ile ağrı kesici olarak kullanılır. Bunun yanında ishal durumlarında ishali kesme özelliği bulunur. Haşhaş yağı da son derece faydalıdır. Haş haş ezme makinası ile haşhaşın yağını çıkarmak mümkündür. Bu yağ mesane iltihabı, sıraca hastalığı, raşitizm, kabızlık gibi rahatsızlıklarda kullanılır.

Haşhaş tohumunun da pek çok faydası vardır. Yiyeceklerin üzerine ekilerek ya da çeşitli yemeklerde bu tohumlar kullanılabilir. Damar tıkanıklığına iyi gelir. Dolayısı ile kalp krizi riskini azaltma özelliği de bulunur. Haş haş ezme makinası ile yağı alındıktan sonra posası reçel ya da pekmezle yendiği zaman vücuda enerji verir. Bazı merhemlerin yapısında da kullanılır. Ağrı kesici etkisi bulunur. Ağrı dindirici özelliği sebebi ile diş hekimliğinde de sıklıkla kullanılıyor.

Tohumlarındaki yağlar soğuk sıkım yöntemi ile çıkarılır. Bunun için de haş haş ezme makinası kullanılabilir. Soğuk sıkım ile elde edilen yağın bileşiminde daha az asit bulunur. Sıcak sıkım olarak üretilenler de ise asit oranı fazladır.

Haş Haş Ezme Makinası Nedir? Ne İşe Yarar?

Haş haş ezme makinaları yağlı tohumların püre haline getirilmesi amacı ile kullanılabilir. Bu makinalar ile fındık, kaju, fıstık, haşhaş, menengiç, susam gibi tohumların ezilme işlemi gerçekleştirilebilir. Bu makinaların haşhaş için yaklaşık 40 kilogramlık kapasitesi bulunur. Ezme makinalarında bulunan bıçakların arasındaki mesafenin kolay bir şekilde ayarlanması mümkündür. Bu sayede parçacıklı ya da pürüzsüz ezme yapmak mümkün olur. https://www.demirbasmakina.com/ezme-makinasi sitesinden alabilirsiniz.

  • Yorum Ekle