4 Yaşındaki Çocuğun Eğitimi Nasıl Olmalı?

Çocukların iç dünyasında neler yer alır?

Çocuklar çok saf ve masum duygular barındırırlar bunun için çocuklar her zaman için iyi ve güzel olan şeyleri çekmeye başarırlar. Çocukların iç dünyası çok geniş ve hayallerle doludur çocuklar hayal dünyalarında yaşayabilir ve buna göre adım atabilirler. Küçük çocuklar için bu durum çok farklı bir şey gibi yorumlanmamalıdır. En çok da ailesiyle birlikte zaman geçiren çocuk ailesine bu yaşlarda hala her açıdan bağımlıdır. Bunun içim aile de yaşananlar direkt olarak çocuğu etkiler, aile de meydana gelen her olay çocuğun zihninde şemalar oluşturur. Kötü veya iyi her şey bu şemalarda yer alır. Çocuğun iç dünyasında bunlar çok büyük değişimlere de yol açabilir. Bu zamanda çocuklar çok enerji dolu olurlar ve bu enerjilerini atmak için oyunlar çok önemlidir. Çocukla oyunlar oynanmalı, parka gidilmeli veya başka etkinlikler yapılmalıdır.

4 Yaşındaki Çocuğun Eğitimi Nasıl Olmalı

Çocuklar nasıl bir öğrenim sürecinden geçer?

Çocukluk yaşları öğrenmeye en çok açık olunan dönemdir bunun için çocuk her açıdan dersler alabilir. Bu dersler yaş ve fiziksel özellikler göz önünde bulundurularak aldırılmalıdır. Yoksa çocuğa ağır gelen dersler, soğumaya ve zorluklara yol açabilir, Küçük çocuklar her zaman aileye bağımlı olurlar ve tek başlarına ihtiyaçlarını göremezler. İlerleyen yaşlarda çocuğun kendi işlerini  yapmaya başlamasıyla bu durum değişir, çocuk kendi başına bir şeyler yapmaya başlar. Onun dışında çocuklar bu dönemde ilk defa okulla karşılaşır, okul öncesi kurumlarına giden çocuklar her zaman için daha uyumlu ve ilkokula daha hazır hale gelir bunun için okul öncesi dönem de eğitim almak çok önemlidir. Bu okullaşma sürecinde aileden kısa sürede olsa ayrı kalmak çocukları zorlasa da yine de farklı bir ortama alışma süreleri çok uzamaz. Yaşıtlarıyla oyunlar oynamak etkinlikler yapmak her zaman ilgi çekici bir olay haline gelir. Öğretmenin tavrı da bu dönemde çok önemlidir daha ilgili olması gereken öğretmenler küçük çocukları dikkatli izlemeli ve gözlem yapmalıdırlar. Çocuklar da sınıfa ve arkadaşlarına daha kolay alışma sürecinde öğretmenden destek almış olurlar.

4 yaş grubunda ne gibi dersler alınır?

4 yaş grubu bebeklikten çıkış zamanlarına denk gelir ve çocuk hale aileye oldukça bağlıdır. Çalışan anne ve babalar için bu yaşlarda ki çocuklar kreşlere gidebilirler. Bunun için bu yaştaki çocuklar için eğitim çok erken yaşta başlamış olur. 4 yaş grubu öğrenmeye çok açıktır bilgiyi çok hızlı kapar fakat çabuk sıkılır onun için kısa kısa derslerle öğrenmeler sağlanır. Aileye gitme isteği görülebilir bunun için özenli ve sabırlı bir tavır gerekir eğer özenli bir tavır gösterilirse çocuk hem kreşe hem öğretmene alışmış olur. Sadece ders olarak değil diğer branşlarda da özellikle spor alanında da çok hızlı ve kısa sürede öğrenimler gözükür.

  • Yorum Ekle