15 Tatilde Hangi Ülkeye Gidilir?

15 tatil demek öğrencilerin kısa bir araya girdiği, dönemin yorgunluğunu attığı, güzelce tatil yaptığı bir zaman dilimidir. Çoğu aile bu arayı çocuklarıyla beraber yapacağı güzel bir tatille değerlendirmek ister ve bir gezi planı yapar. Bu seyahatler genelde yurt içinde olsa da kimisi yurt dışını tercih eder.

Yurt Dışında Tatil Yapılacak Ülkeler

Ukrayna

İlk olarak akıllara  Ukrayna geliyor çünkü artık buraya gitmek için vizeye, pasaporta gerek yok. Sadece kimlik kartınızı göstererek Ukrayna’ ya güzel bir tatile gidebilirsiniz. Ukrayna’ nın en güzel yerleri ise başta Kiev olmak üzere Lviv, Kharkiv ve Odessa’ dır.

İngiltere 

İngiltere birçok insanın hayalini süsleyen, Avrupa’ nın en gelişmiş devletlerinin başında gelen bir ülke.
İngiltere’ de şehir olarak seçebileceğiniz birçok alternatif bulunuyor. Tabi bunların başında da başkent Londra geliyor.

Londra’ ya yolunuz düşerse gezilecek en güzel yeri kesinlikle Tower Of London’ dır. Londra dışında en popüler şehirler ise Manchester, Oxford, Cambridge ve misafirperver şehir Liverpool’ dur.

Fransa

Fransızlara kulağa hoş gelen aksanlarıyla hep farklı gözle bakılmıştır. Kendilerine has tarzlarıyla fazlasıyla dikkat çekmişlerdir. Fransa’nın şehirleri de birbirinden güzeldir. Başta Eiffel Kulesi’nin de yer aldığı başkent Paris, Nice, Marseille, Bordeaux ve daha nice şehriyle gezilip görülüp, tatil yapılması gereken bir ülke.

İspanya

Başkent Madrid’ iyle, turistlerin ilgi odağı olan Barcelona’ sıyla, Cordoba, Valencia, Sevilla, Granada ve daha nice şehriyle yurt dışında gidilebilecek en güzel ülkelerden birisi de İspanya’ dır. Kendileriyle özdeşleşen boğa güreşi festivali olan ” San Fermin Festivali ” de İspanya’ya renk katan diğer unsurdur.

İtalya 

Baştan çıkarıcı güzelliğiyle akılları baştan alan Venedik, Pisa Kulesi’nin de bulunduğu şehir Pisa, başkent Roma, her sene birçok turist akımına uğrayan Milano ve diğer pek çok yeriyle İtalya, tatilde gidilmesi gereken diğer güzel ülke.

Hollanda 

Belçika ve Lüksemburg devletleri ile birlikte Benelüks Devletleri olarak anılan Hollanda, bir diğer gezilip görülmesi gereken ülke. Başta başkent Amsterdam olmak üzere, liman şehri Rotterdam ve Eindhoven Hollanda’nın en ilgi çekici şehirleridir.

Almanya

Geçmişte Batı Almanya ve Doğu Almanya olarak ikiye ayrılmış olan ülke şimdiler de bir bütün halinde. Başkent Berlin; Münih, Bremen, Hamburg, Köln ve Frankfurt gibi şehirler Almanya’nın en çok ilgi gören şehirleridir. Bunun dışında birçok Türk vatandaşımızın da yaşadığı ülke tatilde tercih edilebilecek ülkelerin başında geliyor.

Azerbaycan

Kardeş ülkemiz Azerbaycan, yakın mesafesiyle birlikte tatil için tercih edilebilecek ülkeler arasında. Azerbaycan’ın en önemli, gezilecek şehri ise başkent Bakü.

Brezilya

Farklı kültürleri, yetenekli sporcularıyla tanınan Brezilya da tatile gidilebilecek ülkelerden bir diğeri.

Meksika

Acı sosların merkezi, Kuzey Amerika kıtasının ABD ve Kanada’ dan sonra en gelişmiş ülkesi olmasıyla bilinen Meksika kendilerine has tarzlarıyla, misafirperverliğiyle gidilebilecek tatil yerlerinden biri.

Tatil İçin Gidilebilecek Diğer Güzel Ülkeler

▪Arjantin
▪ABD
▪Japonya
▪Çin
▪Sırbistan
▪Makedonya
▪Bosna Hersek
▪Rusya
▪Yunanistan
▪Gürcistan
▪Uruguay
▪Polonya
▪Finlandiya
▪Belçika
▪İskoçya
▪Yeni Zelanda

 

  • Yorum Ekle