İnternet Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Bireysel olarak internet kullanımından farklı olarak çoklu yani tek bir modem üzerinden farklı cihazlar ile internete girebilme işlemleri, insanların daha fazla internet kullanabilmesine olanak sağlamıştır. Özellikle kafe, restoran ya da işyerleri gibi alanlarda bu ihtiyaçların giderilebilmesi için sunulan WİFİ hizmetleri, tek bir şifre girerek bir internet aboneliği üzerinden erişim sağlanmasını mümkün hale getiriyor.

İnternetin modem isminde yer alan farklı isim ya da karakterleri değiştirmek isteyen internet kullanıcıları, kullanıcı adlarını kendi istedikleri isimler ile değiştirebilmektedir. Ancak kullanıcı adı değiştirme işlemi ücretlidir. Başta TT Net olmak üzere diğer internet servis sağlayıcılarında da kullanıcı adını değiştirmek için ilgili servis sağlayıcınızın resmi ofisine giderek, belirli miktarda ücret ödemeniz gerekiyor.

İnternet WİFİ Şifremi Nasıl Değiştirebilirim?

Kullanmış olduğunuz internet sağlayıcınıza bağlı olarak WİFİ şifrenizi değiştirmek ya da modeminizi fabrika ayarlarına geri döndürmek için izlemeniz gereken bazı yollar şunlardır:

İnternet tarayıcınızı açın ve üstte yer alan arama kısmına 192.168.1.1 yazın ve enter tuşlayın. Burada dikkat etmeniz gereken işlem modeminiz eğer airties markası ise arama kısmına 192.168.2.1 yazmak olacaktır.

Açılan sayfada Kullanıcı Adı ve Şifre’nizi girmeniz gerekiyor. Bu işlemde bilgilerinizi öğrenmek için modeminizin alt kısmına bakabilirsiniz. Eğer bulamazsanız Kullanıcı Adı kısmına admin yazın ve Şifre kısmını boş bırakarak Oturum Aç kısmını seçin.

Bu işlemde kullanılan modem çeşidine göre farklı sayfalar karşınıza çıkacaktır. Açılan sayfada sol ya da alt kısımlarda Wireless veya Kablosuz yazısına tıklayın.

Son olarak karşınıza gelen sayfada Kablosuz Ağ Ayarları yazısının yanından ağ adınızı, onun altında ise WİFİ modem şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Modem Resetleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Farklı uygulama ya da yazılımlar sonucunda internetinize WİFİ yoluna uzaktan bağlanan kişiler, kötü niyetli programlar kullanarak internet modem şifrenizi bulmuş ve bu sayede internetinize bağlanmıştır. Bu durumda internet modeminizin şifresini değiştirmek ya da modeminizi resetlemek yani fabrika ayarlarına geri döndürmeniz gerekmektedir.
Modem resetleme işlemi ise oldukça kolay şekilde gerçekleştirilebilir. Kullanılan modem markalarına göre farklılık gösterse de genel olarak modemlerin yanında ya da alt kısmında küçük bir delik bulunmaktadır.

Modemi açma, kapama düğmesinin yanında yer alan siyah ve küçük delik içerisine iğne ya da kürdan yardımı ile iyice bastırın. Yaklaşık 10 ile 15 saniye sonra modeminizin tüm ışıkları sönecektir. Bu işlemin ardından 2-3 saniye daha bekleyin ve delikten kürdan ya da iğneyi çıkarın. Modeminizin tüm ışıkları yanana kadar bekleyin. Tüm ışıklar yandıktan sonra Modeminizi kapama tuşu ile kapatın ve 10 saniye kadar daha bekleyin ve yeniden açın.

Modem Resetleme Sonrası İnternete Girmeme Sorunu

Modemini fabrika ayarlarına döndüren ve internet konusunda yeni olan kişiler, bu işlemin ardından bilgisayar ya da cep telefonu ile WİFİ üzerinden internete erişim sağlayamıyor. WİFİ şifresinin yanlış olduğu gibi şikâyetler oldukça fazladır. Bunun nedeni internetin şifresinin ilk günkü olarak sıfırlanmasıdır. Yani ilk abonelikte sunulan internet şifresi modemin alt kısmında bulunmakta ve WİFİ’ye bağlanma sırasında modemin altındaki şifrenin girilmesi gerekmektedir.

  • Yorum Ekle