Bulaşık Makinesindeki Kötü Kokular Nasıl Giderilir?

Bulaşık makineleri kısa sürede mutfak alanının toplanmasına destek olmasının yanı sıra daha az enerji ve su tüketimine yer açarak daha etkili bir temizliği de sunuyor. Son derece yüksek ısı seçimlerinde yıkanan bulaşıklar en hijyenik seçim ile karşınıza çıkar. Bulaşık makine kullanımında ise en çok rahatsız eden durum kötü koku çıkmasıdır. Bulaşık makinelerinin sürekli olarak çalışması ve yağlı olan tüm kirleri temizlemesi işlemine yer vermesi aşamasında giderinde biriken bu kirler bir zaman sonra kötü koku olarak karşımıza çıkar. Kötü kokulardan kurtulmak için makinenin temiz kalması gerekir.

Bulaşık makinenizi ayda en az bir defa içinde bulaşık olmadan deterjan, parlatıcı ve tuz ile çalıştırılması durumunda temizlik işlemi yapılabilir. Bunun yanı sıra çeşitli bulaşık makine deterjanı satan firmaların sundukları bulaşık makinesi temizleyicilerinden de kullanabilirsiniz. Artan kokunun kısa süreli giderilmesi için bulaşık makinesi kokularını da tercih etmeniz mümkün. Bunların yanı sıra doğal uygulama seçimleri de bulunuyor.

Bulaşık Makinesi Temizliğinde Doğal Seçimler

Bulaşık makinesinin temizlenmesi işleminde herhangi bri kimyasal tercihe yer açmak istemiyorsanız makinenizde karbonat kullanımına yer verebilirsiniz. Bulaşık makinesini boşaltarak deterjan gözüne karbonatı koyduktan sonra iç kısmına az sirke döküp yüksek ısıda temizleme için makinenizi başlatmanız yeterli olacaktır. Bulaşık makinenizin gider ve fıskiyelerindeki kirler ve mikroplardan kurtulmanız bu yöntem ile de mümkündür.

  • Yorum Ekle