Pil Ömrünü Uzatmanın En İyi Yolları

Teknolojiye yenik düşmeyen pillere hala pek çok farklı eşyayı kullanabilmek için ihtiyaç duyuyoruz. Oyuncaklar, uzaktan kumandalar, kameralar ve daha pek çok farklı eşya için ihtiyaç duyduğumuz pillerin ömürleri ise bazen kısa olabiliyor. Ancak bazı yöntemler ile pil ömrünü uzatabilmek de mümkün.

Öncelikle doğru pil türünü seçmeniz gerekiyor. Bir oyuncak için kullanacağınız pil ile fotoğraf makinesi için kullanacağınız pil aynı olmamalıdır. Dijital fotoğraf makinelerinde kullanacağınız piller daha kısa sürede tükenecektir. Bu sebepten dolayı yüksek dirençli ve özel olarak üretilmiş pilleri tercih etmeniz gerekebilir.

Pilleri Çıkartın

Evlerde kullanmadığınız eşyaların içerisinde yer alan pilleri çıkartın. Pilin kullanılmayan cihaz içerisinde durması ömrünü tüketebileceği gibi aynı zamanda o eşyaya da zarar verir. Pilleri çıkarttıktan sonra kuru ve serin bir yerde saklamanız tavsiye edilmektedir.

Buzdolabı Yöntemi

Sıcak iklime sahip bir bölgede yaşıyorsanız pilleriniz daha hızlı tükenebilir. Bu yüzden alkalin pilleri buzdolabında saklayabilirsiniz. Alkalin pillerin ömrünün buzdolabında tutulduğu zaman %5 ve %10 oranında uzadığı bilinen bir gerçektir.

Şarj Edilebilir Pil

Şarj edilebilir özelliklere sahip pilleri almak da size ekonomik açıdan katkı sağlayabilir. NiMH (Nikel Metal Hidrit) adı verilen bu şarj edilebilir piller binlerce defa şarj edilebilir özelliğe sahiptir. Şarj ettiğiniz sürece gücünü kaybetmeye başlayan pilleri uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Bu pilleri şarj ederken çok fazla elektrik enerjisi de tüketmezsiniz.

  • Yorum Ekle