Hamilelikte Ödem

Hamilelikte anne adayların hormonel dengelerinde ciddi değişikliler görülür. Bu değişiklerden birisi de oluşan ödemdir. Ödem oluşumu kadınların damarlarındaki kanın yüzde 50 oranında fazla artmasından kaynaklıdır. Oluşan şişliklerin her biri ödemdir. Hamilikte su tüketimi normal insanların su tüketime oranla çok daha önemlidir.

gebelikte ödem

gebelikte ödem

Hamilikte şişlik çok normaldir. Ancak fazlası zararlıdır. Buna karşı da önlem alınmalıdır. Ödem oluşumuna engel olmak için ayaklarınızı havaya kaldırın ve vücudun dinlemesini sağlayın. Bol bol su tüketimi yapılmalıdır. Su tüketimi ödeme çoğaltmaz, aksine azaltır. Mümkün olduğu sürece hareket yapmak için yürüyüş yapın.

Ödem Oluşumuna Karşı Önlemler

Elbise seçiminde dar elbiselerin yerine geniş ve rahat kullanım sağlayan elbiseler giyin. Özellikle kadınlar topuksuz ayakkabı giymelidir. Tercih edecekleri ayakkabılarda ortopedik olup ayağı kavrayabilmelidir. Ödem oluşumuna engel olmak için insanların mutlaka yediklerine ve içtiklerine dikkat etmesi gerekir. Yemeklerde tuz kullanımı çok önemli olduğu için aşırı tuz kullanımından kaçının.

hamilelikte ödem

hamilelikte ödem

Şişliklerin oluşum nedenlerinden birisi de kuşkusuz kilodur. Buna neden aşırı kilo alımından korunmak için mümkün olduğu sürece uygun görülen şekilde diyet yapmalısınız. Ödemden kurtulmak için yapacağınız yürümek vücudun ödemden kurtulmasını sağladığı gibi adele kuvvetini artırır, esneklik ve dayanıklılık sağlar, kemik yoğunluğunu artırarak kemikleri güçlendirir, enerji düzeyini artırır, daha zinde olursunuz. Bundan dolayı ödemden kurtulmak zinde bir kişi olmak istiyorsanız mutlaka günde bir kez yürüyüş yapmalısınız.

  • Yorum Ekle