Evinizin Odalarına Uygun Tavan Aydınlatma Seçimi İçin 3 Kriter

İyi bir aydınlatma eşliğinde ışıltı ve göz kamaştırma, her odanın ruh halini tanımlar ve geliştirir. Çok büyük bir aydınlatma, bir odayı ve sakinlerini kolaylıkla yok edebilir; çok küçük olanı önemsiz hale getirir ve alanın tamamının algılanan değerini düşürür. Doğru boyut ve model seçimi için bu 3 kritere dikkat ederek aydınlatmanın etkisini en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

dekoratif tavan

dekoratif tavan

  • Tavan Aydınlatma Modelleri: Hangi tavan aydınlatma çeşidini kullanacağınızı belirlerken, tavan yüksekliği en büyük belirleyici faktör olacaktır. Ortam ışığı, gömme montaj veya yarı gömme montaj veya asma bir kolye ile sağlanabilir. Tavan yüksekliği 240 cm veya daha az ise, gömme/yarı gömme montaj sistemi ışık altında yürürken insanlar için yeterli kafa boşluğu bırakır. Avizeler veya asma kolye lambalar ise en az 3-3,5 metre yüksekte olmalıdır.
  • Aydınlatma Boyutları: Bunu belirlemek için odanın uzunluğunu ve genişliğini ölçün. Odanız 3-3,5 metrekare arasında ise, tavan aydınlatma modeli (1/6-1/7), 55 cm genişliğinde olmalıdır. Bununla birlikte avize uzunluğu, duvar yüksekliğinin 30 santimine 5-7,5 santimetre ile orantılanır. Örneğin, 3 m yükseklikte bir oda, tavandan aşağıya sarkan 50-75 cm uzunluğunda bir avize barındırabilir.
tavan aydınlatma

tavan aydınlatma

  • Aydınlatma Tasarımı: Aydınlatma tasarımı bir odanın aslında ne kadar büyük veya küçük göründüğünü etkiler. İnce kumaş, vitray tonu olan karmaşık bir tasarıma sahip tavan aydınlatma modeli, gerçekte olduğundan daha büyük görünebilir. Bu durumda, odanın dengeli görünmesini sağlamak için aydınlatma boyutunu biraz azaltmak isteyebilirsiniz. Beğendiğiniz aydınlatma tasarımının, oda ölçülerinizden birkaç santim daha büyük veya daha küçük olması da çok önemli olmayacaktır.
  • Yorum Ekle