Stor Perdeler Nasıl Kolay Temizlenir?

Stor perdelerin diğer normal perdelerden farkı üzerlerindeki arpe kaplamasıdır. Bu kaplama perdenin ihtiyacı olan sertliği ve plastik kıvamı sağlar. Bu sebeple, stor perde modellerini temizlerken daha farklı yöntemler denenmelidir.

Stor perdenizi ilk önce rulosundan açılmış olan alana kadar temiz bir alana yaymalısınız. Stor perdenizin bu süreçte katlanmaması son derece önemlidir. Stor perdeler katlandığı zaman arpeler iz yapar ve düzelmesi biraz zor olabilir.

Perdenizi yıkayacağınız beyaz sabun ya da deterjan ile köpürtülmüş olan suyu hazırladıktan sonra doğrudan deterjanı stor perdenin üzerine dökmeniz perdede iz oluşumuna sebep olabilir.

gri-stor-perde

Stor Perde Elde Temizlenir mi?

Stor perdeleri eğer çok fazla kirli değil ise, yumuşak bir sünger ile yıkamalısınız. Rulo halinden açtığınız perdenizi temiz bir alana yayarak sünger ile temizleme işlemini yapabilirsiniz. Yumuşak yapılı olan süngeri iyice sıkmadan perdeye temas ettirmemelisiniz.

Aynı işlemi arka ve ön kısımlar için uyguladıktan sonra iki tarafı da aynı şekilde yumuşak bir bez ile kurulamalısınız. Daha sonra perdenizi rulo haline getirerek yerine asabilirsiniz. Rulo halindeki stor perde modelinizi yerinde kurumaya bırakmalı ve kurulama için ek bir işlem yapmamalısınız.

  • Yorum Ekle