El ve Tırnak Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

El ve tırnakların güzel bir görünüme sahip olması günümüzde pek çok kişi için önemlidir. Gün içinde eller sıklıkla kullanıldığı için ortaya çıkacak olan kötü görüntü insanları ciddi anlamda etkileyecektir.

El Bakımı

Eller devamlı olarak su ile yıkandığı için bir süre sonrasında çatlaklar ve kuruluk ortaya çıkar. Bundan dolayı nemlendirici sabunlar kullanılmalıdır.

Günde birkaç kere eller nemlendirici kremler kullanarak nemlendirilmelidir. Başparmaklar ile haftada yapılacak olan masajın ellere etkisi son derece olumludur.

bakımlı el

bakımlı el

Ellerin kimyasal ürünler ile temas etmesi sonrasında ortaya son derece ciddi şekilde zarar görmeye başlayacaktır. Bunun için başta bulaşık yıkamak olmak üzere ellere zarar verebilecek olan işlemlerin öncesinde mutlaka ellere eldiven takılmalıdır.

Tırnak Bakımı

Güçlü ve güzel görünen tırnaklara sahip olmak adına protein alımına dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra A, C, D ve E vitaminleri de yine tırnakların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.

el

el

Tırnak bakımı denildiği zaman pek çok kişinin aklına öncelikli olarak tırnakları kesmek geliyor. Fakat bunun yanı sıra düzenli bir şekilde manikür ve pedikür yaptırmak da önemlidir. Böylece şeytan tırnağı ya da batık sorunu da ortadan kalkmış olacaktır.

Oje kullanımı sonrasında bunu çıkartmak adına aseton gibi ürünler tırnağın üstündeki doğal yağ tabakasını ortadan kaldıracağı için tırnakları kurutacaktır. Bu kurumayı engellemek adına susam ya da badem yağı kullanılabilir.

  • Yorum Ekle