Eskişehirde Görülmesi Gereken Yerler

Çevresinde deniz olmamasına rağmen, gerek üniversiteleri gerekse de şehirleşmedeki başarılı hamleler ile en dikkat çeken şehir, Eskişehir olmuştur. Her anlamda büyüleyici güzelliklere sahip olan Eskişehir ziyaretinde görülmesi gereken yerler vardır. Buna göre porsuk çayı ve adalar gezilmesi gereken yerlerin en başındadır. Şehrin merkezinden geçen porsuk çayında küçük tekneler kiralayarak gezinti yapabilir, kendinizi Venedik’te hissedebilirsiniz.

Eskişehir

Eskişehir

Eskişehir ziyaretinde görülmesi gereken ikinci yer ise kuşkusuz Yılmaz Büyükerşen Balmumu müzesi olmuştur. Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in bizzat kendi yaptığı bu heykellerden oluşan müzede keyifli gezinti yapmanızı sağlar. Eskişehir, eski yapıların çok fazla olmasa da geçmiş özelliklerini halen bulunduran bir şehirdir. Bu nedenle Odunpazarı ilçesinde giderek tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz.

Bir Şehirden Çok Daha Fazlası Burada

Restore edilen odunpazarı, bölgenin açık hava müzesi gibidir. Eskişehir’de görülmesi gereken yerlerden biriside Eskişehir’in, hatta Türkiye’nin en büyüklerinden birisi olan Sazova parkıdır. Büyüleyici güzelliğe sahip olan park, sakinlik ve huzur arayan insanları ziyaret ettiği adreslerden birisidir. Kültür ve Sanat parkı olan Sazova’da amfi tiyatro, bilim deney merkezi, uzay evi ve korsan gemisi gibi detaylar bulunuyor.

gezilecek yerler

gezilecek yerler

Eskşehir’de ziyaret edilmesi gereken bir diğer tarihi adres atlıhan çarşısıdır. Odunpazarı’nda bulunan han olarak kullanılan yapı, bugün daha çok hediyelik eşya satanlara ve sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Yerli turistin akın ettiği Eskişehir, lüle taşların da hediyelik eşya olarak satıldığı tarihi yerdir. Kurşunlu cami, çağdaş cam sanatları müzesi gezilmesi gereken diğer yerlerdir.

  • Yorum Ekle