Eski İlişkinin İzlerinden Nasıl Kurtulunur?

Büyük beklentiler ile başlayan bir ilişkinin bitimi gerek pozitif gerekse negatif pek çok duyguyu beraberinde getirmektedir. Çok güzel giden bir ilişki, zaman geçmeye başladıktan sonra farklı sorunlar ile karşı karşıya kalabilir. Bundan dolayı ayrılık aşamasına gelince insanlar kendilerini boşlukta hissedebilirler.

aşk

aşk

Duygularınızı Anlayın ve Bunları Çözün

İlişkinin sona ermesi ile beraber kişilerin öncelikli olarak durumun farkına varması gerekmektedir. Bu, insanların geçmişlerinde kalmış olan kişiyi suçlamaları anlamına gelmeyecektir. Ne ile karşı karşıya kalındığının bilinmesi, daha sonrasında oluşacak olan duygu yoğunluklarına karşı kişinin kendini hazırlamasına yardımcı olacaktır.

Sorumluluğu Alın

Ne tarz bir ilişkiden çıkılmış olursa olsun fark etmez, durumun farkına varılmalı ve gerekli olan sorumluluk alınmalıdır. Ancak bu durum kendinizi suçlama boyutuna ulaşmamalı. Böyle olunca her ilişkide aynı hataları yapacağınızı düşünmeye başlayabilirsiniz. Bunun yerine ilişkide yapılmış olan yanlışlara dikkat edilerek bunlardan ders alınmalıdır.

ilişki

ilişki

Durumu Anlamaya Çalışın

O anda hissettiğiniz üzüntü, eski sevgilinizin size olan davranışlarını unutmak bir anda gerçekleşmeyecektir. Ancak bu durumu anlamaya çalışmak, hislerin çok daha somut bir hale gelmesine yardımcı olacaktır. Yapılan hataların neden gerçekleştiği, eski sevgilinizin size karşı olan hislerinin nasıl olduğu, bunların ne zaman ve ne şekilde değişmeye başladığı gibi detayların üzerinde durulmasından sonra var olan durumları anlamak tahmin edilenden çok daha kolay olacaktır.

  • Yorum Ekle