Doğal Antibiyotikler

Mevsim değişikliği ve bu yaz artan yağmurlar yüzünden salgınlar, hastalıklar sürekli üzerimizde. İlaç almaktan sıkılanlardansanız sizlere güzel ve son derece doğal önerilerimiz var.

Hastalıklardan Korunmak İçin Bunları Yeyin

Soğan ve sarımsak en eski doğal antibiyotikler. Vücuttaki mikropları kolaylıkla ortadan kaldıran ve vücuda direnç sağlayan bu bitkiler, çiğ tüketildiğinde pişmiş halde tüketilmesine oranla daha fazla etki ediyor. Bağışıklık sisteminizden şikayetçiyseniz ve sık sık hasta oluyorsanız sarımsak ve soğan vücudunuza eski sağlıklı haline kavuşturacaktır.

doğal antibiyotik

doğal antibiyotik

Baharatların ne kadar faydalı olduğunu elbette ki duymuşsunuzdur.  Ancak bazı baharatların iyileştirici etkisi diğerlerinden daha fazla. Antibiyotik etkisi olan doğal baharatlar karabiber, kimyon, acı biber, sumak ve pul biber. Yemeklerinizin içine bir tutam koymanız yeterli olacaktır.

Bitki çaylarının antibiyotik etisi olduğunu biliyor muydunuz? Bazı bitki çayları içerdikleri besin değerleri ile vücudunuzun güçlenmesine yardımcı oluyor. Ada çayı, ekinezya çayı ve zencefil çayı bu konuda ilk sıralarda yer alıyor.

soğan

soğan

Meyve ve sebzelere geldiğimizde ise ilk sırayı ıspanak alıyor. Ispanak içeriği oldukça zengin bir  sebze. Protein ağırlıklı bir besin olan ıspanak içerisinde bol demirde içeriyor. Kışın hastalıklara karşı direncinizi sağlarken, içerdiği lifler ile açlık hissinizi bastırıyor.

Lahana kanı temizliyor ve romatizma gibi hastalıklara da oldukça iyi geliyor. İdrar söktürücü etkisi de bulunan lahana bağırsakların düzenli çalışmasına da yardımcı oluyor.

Havuç en çok kan yapan ve vücudun yenilenmesine yardımcı olan sebzelerden biridir. Ayrıca havuç suyu kalp ritmini düzenlemeye de yardımcı oluyor.

  • Yorum Ekle