Diş ve Ağız Detoksu İçin Öneriler

Dil sağlığı ile sadece sağlıklı gülüşler elde edilmez. Aynı zamanda ağızda oluşan kötü kokuların giderilmesinde iltihap oluşumlarına ve çürüklere karşı da önemli alınmış olur.  Evde uygulanacak olan bazı yöntemler ile hem ağınızda oluşan kötü bakterileri uzaklaştırır hem de üremelerine engel olabilirsiniz.

diş

diş

  • Diş ve ağız detoksu için öncelikle diş hekimlerin en çok tavsiye ettikleri diş ipi kullanımıdır. Özellikle diş ipi kullanımında ipe çay ağacı sürülerek uygulanmasının son derece faydalı olduğunu vurgulanıyor. Dil eti kanamasının yanı sıra diş eti iltihaplanmaları içinde son derece faydalıdır.
  • Neem yağı çok eski bir ilaç olup özellikle diş sağlığı için kullanıldığı biliyor. Günümüzde de hekimlerin tavsiye ettikleri neem yağı, anti bakteriyel yapısı ile kötü bakterilerin uzaklaşmasını sağlıyor.
diş sağlığı

diş sağlığı

  • Günlük yaşamda tüketilen yeşil çayın faydaları arasında diş ve ağız sağlığı da geliyor. Özellikle şekersiz olarak tüketilmesi öneriliyor. Diş ve diş eti için son derece yararlı olan yeşil çay bakterilerin yok edilmesi sağlanır.
  • Diş fırçalamak en ideal ağız ve diş detoksu olup kullanılan macuna dikkat edilmesi öneriliyor. Bazı kimyasalların daha yoğun bulunduğu diş macunları hem sağız ve diş sağlığına zarar verir hem de vücuda saldığı kimyasallar ile zararlı bir etkendir. Diş macunu satın alırken mutlaka içeriğini dikkatlice okumanız tavsiye edilir.
  • Yorum Ekle