Akdeniz Diyeti Nedir?

Fit bir vücuda sahip olmak isteyen kadınlar, yaz döneminde diyet yaparak düzgün bir vücuda sahip olmak isterler. Kadınların en sık yaptıkları diyetlerden birisi Akdeniz diyeti olmuştur. Birçok kadının kolaylıkla yapabileceği bu diyet aslında farklı dünya ülkelerinin yeme alışkanlıklarından alınmış uygulamalarla oluşturulmuş diyettir.

Akdeniz diyeti

Akdeniz diyeti

30 yıllık geçmişe dayanan bu diyet kilo verdirme konusunda da etkili olduğu ifade edilir. Akdeniz diyetinde öncelikli olarak zeytinyağı kullanımı vardır. Kırmızı et yerine beyaz ve balık eti tüketilir.  Diyete tüketilen besinler dikkate alındığında yeşil sebze, meyve ve baklagil esaslıdır. Akdeniz diyeti her yaş grubu insanının yapabileceği diyettir. Çünkü, bu diyet sağlıklı ve dengeli beslenmeyi teşvik eder.

Akdeniz Diyetinde Tüketilmesi Gerekenler

Akdeniz diyetinin uygulama dönemi iki hafta sürelidir. Diyet zamanı içinde kahve, çay ve kola limitli şekilde tüketilmelidir.  Şekerden ve yapay tatlandırıcılı ürünlerden uzak durulmalıdır. Şerbetli tatlılar yerine mevsim meyveleri yenilmelidir. Muz, Kavun ve karpuz Akdeniz diyetinin en çok tüketilmesi gereken meyvelerdir.

diyet

diyet

Balık ve tavuk dışında hindi de tüketilebilecek yiyeceklerdendir. Yemeklerin pişirme şekilleri ise kızartma, buharda pişirme ve ızgara şeklindedir. Besinler arasında mercimek ve kuru fasulye gibi baklagiller de tüketilebilir. Akdeniz diyetinde dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi ise beyaz ekmek ve undan uzak durulması gereğidir. Pirinç ve patates’ten kesin olarak uzak durulmalıdır. Akdeniz diyetin fit vücuda sahip olmak için yapılması gerekenlerden biriside egzersizdir.

  • Yorum Ekle