Altın Süt Mucizesi

Antik zamanların mucizevî içeceği olarak bilinen ve kanser dâhil olmak üzer birçok hastalığa karşı kalkan görevi gören bu içecek aynı zamanda kilo verme konusunda da bedene destek oluyor. İçeriğinde bulunan zerdeçalın bilinen altı yüzden fazla olan faydası ise bu içecek ile birlikte katlanıyor. Karabiber, süt ve hindistan cevizi yağı ile yapılmakta olan altın sütün bilinmeyen birçok faydası ortaya çıktı. Enfeksiyon giderici, sindirim sistemi düzenleyici, kolesterol düşürücü etkisinin yanı sıra kalp dostu olan bu ürün ayrıca diyabet ve kanser ile de mücadele ediyor.

altın süt

altın süt

Altın Süt Nasıl Yapılır?

Altın sütü yapmak için öncelikle çeyrek bardak zerdeçal, yarım bardak su ve yarım çay kaşığı karabiberi pişirmeniz gerekiyor. Isıtılan su içine karıştırılan malzemeler macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bu karışımı daha çok yapabilirsiniz. Hava geçirmez bir kap içinde buzdolabında üç hafta kadar bekletilebiliyor. Böylece dilediğiniz zaman kısa süre içinde altın sütü yapabilirsiniz.

süt

süt

Altın sütü hazırlamak için badem sütü, inek ya da diğer süt ürünlerinden bir bardak hazırlayın. Yarım ya da çeyrek çay kaşığı macun ve sütü bir kaba koyup ısıtın. Kaynatmamanız önerilir. Kaynaması durumda zencefilin yararlı özellikleri kayboluyor. Kısık ateşte pişen sütü soğumaya bırakın. Bir çay kaşığı hindistan cevizi yağı katın. Pişme tamamlandıktan ve süt ısınacak kıvama gelince biraz bal katarak tatlandırmanız mümkün.

  • Yorum Ekle