Burun Estetiğinde Son Gelişmeler: Rino-Mikroplasti, 3d Mask ve Daha Fazlası

Burnunuz yüzünüzle ilgili dikkatin merkezidir, yeni tanıştığınız birileri tarafından fark edilen ilk özelliktir. Burnunuz yüzünüzün geri kalanıyla orantısız olduğunda çekicilik ve kendine güven konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Bir yaralanma burnunuzu bozduysa, benlik saygısı da acı çekiyor olabilir. Teknik olarak “rinoplasti” olarak bilinen prosedür, insanların sevdikleri burnu elde etmelerine ve hatta daha kolay nefes almalarına yardımcı oluyor. 20 yıldan uzun süredir başarıyla uygulanabilen rinoplastide harika yenilikler var, ama öncesinde klasik bir burun ameliyatında sizi neler bekliyor? Kısaca değinelim…

3d burun maskesi

3d burun maskesi

Rinoplasti (Burun Estetiği) Ameliyatlarında Teknik ve Estetik

Rinoplasti, yüksek derecede teknik beceri ve estetik bir göz gerektiren karmaşık ve ayrıntılı bir ameliyattır. Operasyon genel anestezi veya sedasyon ile lokal anestezi altında yapılabilir. Burun ameliyatlarında kullanılan en yaygın cerrahi teknikler “açık” veya “kapalı” olanlardır. Açık rinoplasti, kapalı rinoplasti, kolumnella (burun delikleri arasındaki alan) boyunca yapılan bir kesi içerir. Cerrahınız hangi tekniğin ameliyatınızın karmaşıklığına uygun olduğunu belirler. Kesiler yapıldıktan sonra, kemik, kıkırdak ve doku azaltılır ve uygun boyut veya pozisyona yeniden şekillendirilir. Rinoplasti operasyonları, burun şeklini değiştirerek diğer yüz özelliklerinden daha iyi olmasını sağlar. Estetik kaygılar haricinde bir burun ameliyatı, solunum fonksiyonunu iyileştirebilir ve genellikle burun deliğinden muzdarip kişiler tarafından talep edilir.

Modern ve En Yeni Rinoplasti Teknikleri

Uzun süredir uygulanıyor olmasına rağmen klasik burun ameliyatları insanların korkulu rüyasıdır. Geleneksel olarak yapılan ameliyatlardaki çekiç veya tokmak ile kırma efsanelerinin ardından pek çok insan ihtiyacı olsa dahi burun ameliyatlarından uzak duruyor. Oysa günümüzde çok büyük ilerlemeler kaydedildi. Yeni ve modern yöntemlerde çok daha etkili, çok daha estetik ve konforlu rinoplasti yenilikleri söz konusu.

Bir Türk Doktordan Mikro-Rinoplasti ve 3D Maske Yöntemleri

Mesleki birikim, inovasyon becerileri ve teknolojiyi birleştiren Dr. Yakup Avşar tarafından geliştirilen iki farklı yöntem, tüm dünyada burun estetiği ameliyatlarını farklı bir boyuta taşıdı. Yıllardır araştırmalar ve çalışmalar yapan deneyimli hekim Yakup Avşar, kendi tekniklerini geliştirerek kozmetik cerrahi alanına büyük bir ivme kazandırdı. Kendisine ait olan mikro-rinoplasti ve 3D maske teknikleri sayesinde çok daha mükemmel burunlar inşa edilebiliyor ve en önemlisi de operasyonun beğenilmemesi gibi bir risk almak zorunda kalmıyorsunuz.

3d maske

3d maske

Burun Estetiğinde Olay Yaratan Mikro-Rinoplasti ve 3D Maske Teknikleri

Klasik yöntemlerin en eski versiyonlarındaki kaba, ağrılı, acılı, bol şişli burun ameliyatları geride kalırken Dr. Yakup Avşar tarafından geliştirilen mikro-rinoplasti tekniği bu operasyonları estetik bir çizgiye koyuyor. Adı üzerinde mikro, yani çok küçük ölçeklerde yapılabilen bir burun ameliyatı yöntemi. Dr. Yakup Avşar tarafından tasarlanan özel mikro motor uçları, mikro-rinoplastinin başarıyla gerçekleştirilebilmesi için üzerinde yıllarca çalışılmış çok spesifik parçalardan oluşuyor. Çok hassas ve titiz bir müdahale ile açık veya kapalı mikro-rinoplasti ameliyatlarında %100’e yakın başarı yakalanıyor.

3D Baskı Teknolojisi ile Yaratılan Maskeler İşi Şansa Bıraktırmıyor!

Dr. Yakup Avşar, mikro-rinoplasti yöntemini 3D baskı yöntemi ile hazırladığı maskeler ile pekiştirdi. Dünyada ilk kez uygulanan bu yöntemin yaratıcısı Dr. Avşar 3D yazılım ile hastalarına uygun olan veya hastalarının istediği burun tipi üzerinde modelleme çalışmaları ile olasılıkları ekrana yansıtıyor. Muhtemel burun üzerinde uzlaşıldığında görüntü 3D printera gönderiliyor ve istenilen burun tipi fiziki bir maske olarak çıkıyor. Kişi bu maskeyi yüzüne takabiliyor ve burnunun neye benzeyeceğini, yüzünde nasıl duracağını net olarak görebiliyor. Daha operasyona başlamadan sonucun görülebilmesi, olası riskleri ortadan kaldırdığı için 3D maske tekniği hem kişinin hem de tüm rinoplasti cerrahlarının işi şansa bırakmalarına izin vermiyor.

  • Yorum Ekle